HVA SKAL BARNET HETE?: Kanskje Nemi, etter tegneseriefiguren?
HVA SKAL BARNET HETE?: Kanskje Nemi, etter tegneseriefiguren?

Moro med navn

Visste du at i 1801 var det en dame i Norge som het Blondine? Og så mange som seks menn som het Bønne?

Selv om mange velger såkalt vanlige navn til barna sine, er det mange som går den litt mer merkverdige veien. Hva med filminspirerte Smilla? Eller luftige Ørn eller Hauk?

Noen barn vokser også opp og velger navn selv: Espen Thoresen ble tydeligvis litt for kjedelig for Espen Thoresen Hversaagod-Takkskalduha, som la til et par ekstra etternavn i 2003 og 2005.

Yrkesstolthet

Tror du det var et bevisst yrkesvalg da Røskeland bestemte seg for å bli tannlege? Hvis du er syk, er det kanskje best å besøke dr. Salvesen heller enn dr. Grav?

SPENSTIG: Espen Thoresen skapte debatt da han valgte å sprite opp etternavnet sitt.
SPENSTIG: Espen Thoresen skapte debatt da han valgte å sprite opp etternavnet sitt.
Amerikansk forskning viser at det virker som om mange ubevisst velger yrke etter navnet sitt. For eksempel er det mange tannleger, eller «dentists», i USA som heter Dennis eller Denise.

Les også: De ti snodigste navnene

Det er også forsket på sammenhengen mellom navn og valg av bil, ektefelle, eller hvor bra man gjør det på skolen.

Kokken Grøt

Jeg tror østfoldingene er trygge med en politimester som heter Otto Stærk. Og kokken Halvor Grøt som tok et ekstra navn og nå heter Halvor Riiseen Grøt er sikkert flink til å lage mat.

Glad i yrket sitt er han i hvert fall når han vil hete det samme som en matrett. Stolt av det han driver med, er også eplebonden som fikk etternavnet Eplet.

Vet du om noen morsomme navn du har lyst til å dele med resten av «Waschera»? Kommenter under!