NilsBlod_680
NilsBlod_680

Nils Gunnar ny blodgiver

Nils Gunnar Lie ga blod for første gang direkte her på God morgen Norge. Nå oppfordrer han alle andre til å stille opp for blodbanken.

Blodbanken er kanskje en av de sikreste bankene i landet akkurat nå. Men den trenger også innskudd i form av blod. Nå har du muligheten til å verve deg. Det gjorde vår programleder Nils Gunnar Lie direkte her på God morgen Norge.

Se innslag over.

Blod redder liv

I dag er der 75 år siden blodbanken startet. Behovet for blod har de siste årene økt, mens antall blodgivere har gått ned. Derfor er det svært viktig at flere melder seg som blodgiver.

Det er i dag overkant av 90.000 blodgivere. Totalt tapper blodbanken 40.000 poser hvert år.

Registrer deg nå:www.giblod.no

Holdt på å miste livet

For seks år siden ble Geir Ove Wassæther Sira alvorlig skadet i en trafikkulykke og holdt på å miste livet. I dag besøker han blodbanken regelmessig for selv å gi livgivende blod.

Sira hadde allerede gitt blod 10 ganger før han og kona i 2002 havnet i en alvorlig trafikkulykke på motorsykkel. Han syntes at han ved å være blodgiver på en enkel måte kan bidra til noe nyttig for andre mennesker.

- På sykehuset fikk jeg igjen alt blodet jeg hadde gitt, pluss litt til sånn at jeg havnet i minus sier Sira. - Etter ulykken ser jeg tydeligere viktigheten av å gi blod, sier han.