Jan Bøhler (Foto: Cornelius Poppe)
Jan Bøhler (Foto: Cornelius Poppe)

Vil ha politipost på Furuset

Jan Bøhler (Ap) mener politiet må slå ned på gjengmiljøet i bydelen. I går ble en mann skutt i magen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen ble operert for skuddskadene i går, etter at 20-30 yngre personer i alderen 18-21 år barket sammen i et voldsomt gjengoppgjør på Furuset, utstyrt med skytevåpen og balltrær.

Til TV 2 Nyhetskanalen i dag tidlig sa Jan Bøhler, leder i Oslo Arbeiderparti, at det må komme en politistasjon på Furuset - slik det var tidligere.

Ikke Aker Brygge

Han mener saken ville preget nyhetene i dag morges, hadde det vært på Aker Brygge det skjedde - slik det gjorde i 2006.

- Vi må ta dette like alvorlig som om det skjer på Aker Brygge. Vi kan ikke ha det sånn at vi liksom blir vant til dramatiske episoder i dette området, sier Bøhler.

Han mener episoden i går på Furuset var mye mer alvorlig enn skyteepisoden på Aker Brygge, som førte til at gjengprosjektet i Oslo-politiet ble opprettet.

Vil ha politiet tilbake

For noen år siden var det en politipost på Furuset. Nå vil Bøhler ha den tilbake.

- Den skapte trygghet i området. Jeg ønsker å få tilbake den politiposten. I statsbudsjettet neste år er det lagt inn to nye politiposter i Oslo, så jeg satser på at en av dem skal være oppe på Furuset, sier han.

Han mener gjengmiljøet på Furuset, hvor det bor mange innvandrere, er blitt forsømt gjennom mange år.

- Disse gjengene begynte å bygge seg opp på slutten av 70-tallet og 80-tallet, og jeg mener at vi ikke tok disse gjengene på alvor gjennom et par tiår. Derfor har vi en svær jobb å gjøre nå, mener han.

- Mange rekrutter bak

Bøhler mener det er vel og bra at politiet gikk hardt ut mot Rasool-familien, som man mener er kjernen i B-gjengen, men etterlyser mer.

- Det er ikke gjort med det. Det er mange rekrutter bak, det er store gjengmiljøer nå som politiet har å streve med, sier han.

Bøhler vil nå at gjengprosjektet, som er under evaluering, skal styrkes.

- Vi må få tilstedeværelse i de mest utsatte områdene. Dette er nå vanskeligste stedet i Oslo, mener han.