Bengt Eriksen  (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Bengt Eriksen (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

- Helstad kan avgjøre

Men Bengt Eriksen synes det er et kvalitetstegn at Le Mans-spissen ikke starter mot Nederland.

TV 2s fotballekspert Bengt Eriksen stilte til nettmøte mandag.

Les alle svarene til Eriksen nederst i saken

På onsdag tar Norge imot Nederland på Ullevaal. Eriksen fikk mange spørsmål om Norges sjanser i VM-kvaliken.

- Hva synes du om at det virker som Thorstein Helstad er helt ute av laget?

- Det første jeg tenker er at det er et kvalitetstegn. John Carew og Steffen Iversen er gode spisser, ikke glem det. Kanskje Helstad, med sin gode form, kan komme inn og avgjøre kampen!

- Tror du Norge slår Nederland? Og hvis vi taper, tror du løpet er kjørt for vår del da? Klarer du fortsatt og ta salto forresten?

- Norge kan slå Nederland, men håpet er nok langt viktigere enn troen. Langt viktigere enn hva jeg tror, er det at spillerne tror det. Jeg tror vi må ha 14-16 poeng for å komme til VM. Vi ligger etter skjemaet med ett poeng per kamp. Kan aldri huske at jeg har kunnet ta salto!

- Jeg synes det er litt rart at Bjørn Helge Riise får sjansen til å spille så fort etter så lang tid med skader osv. Noen forklaring på dette? Steffen Iversen er jo en måltyv, men hadde det ikke vært spennende å faktisk kombinere Tarik og Carew på topp? Under kampen mot Skottland så løp jo Carew fra alt og alle, men det var ingen (mange av gangene virka det som for meg) som fulgte etter..

- Forklaringen må være at Åge Hareide gamblet litt med Bjørn Helge Riise. Riise er god, men det virket litt for tidlig etter lang tids skade. John Carew og Tarik er en spissduo som utfyller hverandre godt; store, sterke John og lure, bevegelige Tarik.

Les alle svarene til Eriksen nederst i saken