Gambling  (Foto: TED ALJIBE/AFP)
Gambling (Foto: TED ALJIBE/AFP)

- Engelsk fotballkamp ble fikset

FA gransker Championship-kamp etter tips fra avis.

Ifølge anerkjente The Telegraph skal «en vanvittig sum penger» ha blitt plassert på et spillobjekt rundt pause på nest øverste nivå i engelsk fotball.

Kampen skal ha blitt spilt nylig og den store pengesummen ble satset via to bettingselskaper på Philippinene.

- Jeg har ikke sett noe lignende på ti år i gamet. Jeg er bemykret for integriteten til engelsk fotball, sier en anonym ekspert til avisen.

På det asiatiske markedet er det vanlig å plassere et handicap på ett av lagene i hver kamp. I dette tilfellet skal handicappet ha forårsaket et enormt, uforklarlig sving som indikerer en særdeles stor og uventet hendelse - lenge før noe slikt har inntruffet.

I den aktuelle kampen, skriver avisen, oppsto nettopp en slik uforklarlig hendelse, som dermed forårsaket store utbetalinger.

Dokumentet som skal bevise skittent spill, er oversent Det engelske fotballforbundet og Den britiske gamblingkommisjonen for granskning.

- Vi ser på alle bevis som blir brakt til oss. Vi er forpliktet til å undersøke slikt grundig, sier en FA-talsmann til avisen.

En gedigen dommerfeil overskygget oppgjøret mellom Watford og Reading lørdag 20. oktober. Hendelsen - hvor John Eustace scoret selvmål en halv meter på feil side av stolpen - inntraff imidlertid før pause.