Søren Larsen Danmark  (Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/AP)
Søren Larsen Danmark (Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/AP)
Lagvenninnene hyllet håndballdronningen Tonje Larsen etter EM seieren. (Foto: TV 2/)
Lagvenninnene hyllet håndballdronningen Tonje Larsen etter EM seieren. (Foto: TV 2/)
Daniel Agger  (Foto: Paulo Duarte/AP)
Daniel Agger (Foto: Paulo Duarte/AP)

- Vi er på vei til Afrika

Danskene vartet opp med festfotball og tok en enkel seier over Malta.

Danmark - Malta 3-0:

- Vi er på vei til Afrika, sang de danske supporterne i Parken mot slutten av oppgjøret mot Malta. Det har de all verdens grunn til å gjøre, for Danmark topper sin kvalifiseringsgruppe med syv poeng på sine tre første kamper.

I tillegg spilte Sverige og Portugal 0-0 på Råsunda, et resultat som er perfekt for danskene.

Med Jon Dahl Tomasson og Nicklas Bendtner skadet var det Daniel Braatens lagkamerat i Toulouse, Søren Larsen, som skulle skyte danskene til seier mot Malta.

Og spisskriseløsningen skuffet ikke sin landsmenn. Like før klokken rundet ti mintter utnyttet spissen svakt forsvarsspill fra Malta, og satte inn 1-0 for danskene.

Se scoringen her (saken fortsetter under):

267434

Etter 28. minutter var det Liverpool-stopper Daniel Agger som kom i fokus for danskene.

Den danske stopperkjempen ble på klønete vis revet over ende av Malta-kaptein Gilbert Aguis, men var ikke snauere enn at han tok straffesparket selv.

Og det gjorde han med glans. Agger fintet keeperen iskaldt og bredsidet ballen inn ved til høyre fopr Malta-keeperen.

Se straffesituasjonen og målet i videovinduet øverst i saken!

Etter 35. minutter burde Søren Larsen satt inn sin andre for dagen. Spissen ble nydelig spilt frem og dro seg fri inne i straffefeltet, men avslutningen var ikke av samme klasse som forarbeidet.

Se muligheten her (saken fortsetter under):

267436

Etter 39. minutter prøvde Daniel Agger seg på dagens frekkeste når han så at Malta-keeperen sto langt ute. Liverpool-stopperen fyrte av fra midtstreken og var ikke lagt unna å score sitt andre for dagen.

Se Aggers frekkis her (saken fortsetter under):

267433

Det sto 2-0 til danskene ved pause men de brukte bare ett minutt og femte sekunder av den andre omgangen på å score sitt tredje.

Søren Larsen fikk danskene til å glemme Jon Dahl Tommassons skade da han møtte et innlegg på bakerste stolpe og enkelt kunne stange ballen i mål til 3-0 for vertene.

Det ble også Larsens siste for dagen. Etter 75. minutter ble tomålsscoreren byttet ut til fordel for Brøndbys Morten Rasmussen, men publikum i Parken jublet ekstatisk for Larsen i det han vandret av banen.

Se scoringen her (saken fortsetter under):

267437

Med fire minutter igjen å spille var det den danske midtstopperen Martin Laursen som prøvde seg på en frekkis. Den målfarlig Aston Villa-spilleren er kjent både for sin luftstyrke og sin evne til å plassere seg inne i straffefeltet, men brassespark er sjelden kost også for Laursen.

Det hindret ham ikke i å prøve, men det som kunne bli kveldens mål i Parken ble reddet på streken.

Se Laursens brasse her:

267440