Nord Koreas leder Kim Jong Il.  (Foto: KOREA NEWS SERVICE/REUTERS / SCANPIX)
Nord Koreas leder Kim Jong Il. (Foto: KOREA NEWS SERVICE/REUTERS / SCANPIX)

Fjernes fra terrorliste

USA vil fjerne Nord-Korea fra terrorlisten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En talsmann for de amerikanske myndigheter sier til nyhetsbyrået AFP at USA og Nord Korea har kommet til enighet om en rekke kontrolltiltak rundt landets atomprogram.

Hvis Nord Korea aksepterer å ta imot utenlandske observatører til atomprogrammet, åpner USA for å fjerne Nord Korea fra sin liste over land som sponser terrorisme.

Tidligere i år inngikk USA en avtale med Nord-Korea om å fjerne landet fra terrorlista dersom koreanerne avsluttet sitt atomprogram og rustet ned.

I sommer sprengte Nord-Korea kjøletårnet i Yongbyon som et visuelt tegn på at de ville overholde avtalen.

Dukket opp på TV

Den nordkoreanske lederen Kim Jong-ill har ikke vist seg offentlig siden midten av august og det har vært heftige spekulasjoner om hans helse de siste månedene. Men i dag dukket han opp i sedvanlig stil med solbriller og i sin karakteristiske kakifargede uniform. I en video sendt på den statlige TV-stasjonen poserer han tilsynelatende i fin form sammen med uniformerte soldater på et ukjent sted.

Den 66 år gamle Kim Jong-il skal ifølge sørkoreansk etterretningstjeneste lide av en kronisk hjertesykdom og diabetes. Påstandene er flere ganger benektet av statslederen selv.

VISER SEG: Dette bildet ble utgitt av et koreansk nyhetsbyrå lørdag 11. oktober. Det er ukjent hvor bildet er tatt eller når det det ble tatt.  (Foto: SCANPIX)
VISER SEG: Dette bildet ble utgitt av et koreansk nyhetsbyrå lørdag 11. oktober. Det er ukjent hvor bildet er tatt eller når det det ble tatt. (Foto: SCANPIX)