ARRESTERT: Tidligere styremedlem i ojedirektoratet, Alberto Quimper, ble hentet av politiet og fraktet til et rettsmøte i hovdstaden Lima fredag kveld.  (Foto: AP / SCANPIX/AP / SCANPIX)
ARRESTERT: Tidligere styremedlem i ojedirektoratet, Alberto Quimper, ble hentet av politiet og fraktet til et rettsmøte i hovdstaden Lima fredag kveld. (Foto: AP / SCANPIX/AP / SCANPIX)

Norsk selskap involvert

Hele Perus regjering går av etter korrupsjonsanklager knyttet til norsk selskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Samtlige ministere har trukket seg etter korrupsjonsanklager knyttet til det norske selskapet Discover Petroleum International (DPI).

Beskjeden kom etter at flere høytstående medlemmer i president Alan Garcias parti ble tatt på fersken da en peruansk TV-stasjon avslørte lydopptak der de angivelig planla å dele ut petroleumskontrakter mot betaling.

Bestikkelser i oljedirektoratet

Det Tromsø-baserte oljeselskapet er en av de innblandede selskapene som skal ha betalt penger under bordet til enkelte av direktørene i Perus oljedirektorat.

Den peruanske statsministeren skal ha utelukket ethvet samarbeid med nordmennene i fremtiden. Skandalen kan få følger for Norges omdømme i utlandet.

- Alvorlig for Norges rykte

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim sier til TV 2 Nyhetskanalen at dette er alvorlig for Norges gode navn og rykte.

- Norge har en veldig høy profil internasjonalt i kampen mot korrupsjon og skatteparadiser. Denne type beskyldninger er en omdømmebelastning, sier Solheim

- Tror du dette kan få følger for hele det finansielle Norge?

- Dette er en belastning for Norges gode navn og rykte, og for norsk næringsliv. Det er helt avgjørende nå at firmaet gjør sitt ytterste for å rydde opp i saken.

Solheim mener det er viktig at DPI har trukket inn Økokrim slik at de får eksperthjelp.

- Svindelforsøk

Mandag meldte flere medier at det DPI hadde blitt kastet ut av Peru etter anklager om grov korrupsjon. Selskapet benekter for å være innblandet i korrupsjon.

Les mer: Anmelder svindelforsøk i Peru