Giro d'Italia (Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP)
Giro d'Italia (Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP)

Vil ikke foreta nye tester

Girodirektøren tror ikke rytterne som deltok i Giro d'Italia brukte CERA.

Etter CERA-skandalen i sommerens Tour de France blir mistenkelige blodprøver fra rittet testet på nytt i jakten på dopingsyndere som har sluppet unna. Den første som har blitt innhentet av dopingpolitiet er tyske Stefan Schumacher, og det er langt fra usannsynlig at flere vil følge tyskeren.

Les også: - 30 nye kan bli doptatt

Men til tross for de omfattende avsløringene i Tour de France har ikke ledelsen i Giro d'Italia planer om å teste prøvene fra årets ritt på nytt for å se om de kan inneholde EPO-varianten CERA.

- Ikke noe suspekt
Ifølge Velonews, som siterer Gazzetta dello Sport, tror ikke Giro-direktør Angelo Zomegnan at rytterne som deltok i Giroen brukte CERA.

- Giroen har allerede gjort de nødvendige undersøkelsene og laboratoriene, og UCI, har bekreftet at det ikke er noe suspekt, sier Zomegnan og tilføyer:

- Det er nytteløst å be om nye tester.

Kommentarene kommer på tross av at en av Giroens store stjerner i 2008, Riccardo Riccò, testet positivt på CERA under Tour de France. Riccò ble nummer to i Giro d'Italia denne sesongen.

Lær mer om CERA her og i Ove Austgulens blogg!

IOC tester Beijing-prøver på nytt
CERA-avsløringene har imidlertid gjort at IOC også vil teste blodprøver fra OL i Beijing på nytt. Ifølge IOC-talsmann Emmanuelle Moreau var det et logisk valg.

- Det er normal prosedyre. Vi beholder prøvene i åtte år og når nye testmetoder kommer gjør vi nye tester.

Tar Giro d'Italia dopingproblematikken på alvor? Diskuter i kommentarfeltet nedenfor!