John Obi Mikel
John Obi Mikel

Lyn sjokkert etter søksmål

Direktør Erik Langerud stempler dagens Chelsea-søksmål som det mest alvorlige i Lyns historie.

Ullevaal/Bergen (TV 2 Sporten): Fredag ettermiddag ble det kjent at den mektige London-klubben Chelsea saksøker FC Lyn Oslo for 16 millioner pund - vel 170 millioner kroner - som et resultat av fengselsdommen mot Morgan Andersen klubbet 23. mars i år.

Tidligere Lyn-ansatte Andersen ble dømt til ett års betinget fengsel for å ha forfalsket John Obi Mikels kontrakt med Lyn.

Det er disse pengene Chelsea nå krever tilbake.

- Det sier seg selv at et slikt søksmål - i denne størrelsesordenen - er svært alvorlig for Lyn, sier Erik Langerud til TV 2 Sporten.

- Trodde saken var ferdig
Som bekrefter at søksmålet kom svært overraskende på.

- Dette er ingen hyggelig situasjon for Lyn. Vi trodde Mikel-saken var over. Vi har kommet oss ut av vanskelige saker på rad de siste 15 månedene. Men denne er den mest alvorlige rent økonomisk. Jeg tviler på at vi har hatt verre saker enn denne. Målet er at den ikke kommer inn i rettssalen i det hele tatt, sier Langerud.

Taus om Morgan
Lyn-direktøren nekter å kommentere hvorvidt Morgan Andersens rolle har vært oppe til diskusjon i samtalene mellom Lyn og Chelsea, som har pågått siden onsdag.

- Jeg kan uttale meg på vegne av Lyn, ikke på vegne av Chelsea eller Morgan Andersen. Vi har opprettet en god dialog med Chelsea, med det mål for øye å få henlagt søksmålet. Det er dette vi skal bruke de neste dagene på å prøve å få til, sier Langerud.

Chelsea bekrefter på sine hjemmesider at også Morgan Andersen konkret inngår i søksmålet, men hovedpersonen selv nekter for å være part i tvisten.

- Jeg er ikke part i saken. Jeg har bare hatt utgifter. Det har kostet meg enormt med penger og andre ting. Alle har tjent på dette - utenom meg, sier Andersen selv til VG.

- Svært vanskelig for oss
Der direktør Langerud nekter å kommentere Andersens rolle i søksmålet, er han desto gladere for at dialogen mellom Lyn og Chelsea allerede er godt i gang.

- Chelsea forstår vår situasjon. Det var bra at vi fikk diskutere dette med en god tone. Vi ønsker selvsagt å få dette overstått så fort som mulig, sier Langerud.

Klubbens fremtid fortoner seg likevel dyster, dersom Chelsea velger å gå gjennom med søksmålet.

- Arbeidet med våre investorer blir da svært vanskelig. Det tror jeg alle forstår. Å hente penger med et slikt søksmål hengende over seg, er vanskelig, bekrefter Langerud.

Les også: - Ingen penger å hente

Med tre serierunder igjen å spille, ligger et økonomisk presset Lyn som nummer sju i Tippeligaen.