Heartbreak_Hotel_gynekolog[
Heartbreak_Hotel_gynekolog[

Hjerteskjærende komedie

En svensk film om to forlatte kvinner som skal finne kjærligheten på ny. Regissøren er den samme som i Änglagård, Colin Nutley.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et i utgangspunktet tilfeldig møte fører til varmt vennskap, litt løssluppenhet, mye dans og flerer barer. Elisabeth og Gudrun er nemlig i samme situasjon: 40+, og forlatt av sine menn. Og de lar galgenhumoren få fritt spillerom:

For den som skrev ordene «Til døden skiller dere ad» i vielsesritualet, må ha hatt en spesiell form for humor. Kanskje skulle man heller ha sagt «Til du blir 40», «Til jeg blir 50», «Til barna flytter hjemmefra», «Til jeg møter en annen» eller «Til vi har vært gift lenge nok til å vite hvem vi egentlig er».

Det var med «Änglagård» fra 1992 at Colin Nutley slo gjennom for alvor. Filmen er blant den mest sette gjennom tidene i Sverige, og ble også en stor suksess på norske kinoer. Den fikk også flere priser, blant annet «Guld-baggen» i Sverige for beste film og regi. Nutley har også regissert «Siste dansen» (1993), «Änglagård -Sommeren etter» (1994) og «Under solen» (1998). «Heartbreak Hotel» er Nutleys tolvte spillefilm.

«Heartbreak Hotel» på TV 2 lørdag kl. 22.50

Se også:

«Vil du bli millionær» på TV 2 lørdag kl. 20

«Kvitt eller dobbelt» på NRK1 lørdag kl. 19.55

Skottland–Norge på Viasat4 lørdag kl. 15.00

«Brothers & Sisters» på TV 2 Zebra lørdag 21.10