Melissa Wiik  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Melissa Wiik (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Finanskrisen veltet Stabæk-fusjon

- Investorpengene sitter rekordlangt inne, sier Lars Bohinen.

Det betyr at Askers fotballjenter ikke blir å se i Stabæks farger neste sesong.

- Her har mange mennesker gjort en enorm innsats for å få dette til, og det er en stor skuffelse for oss i Stabæk Fotball å erkjenne at vi ikke lykkes i å skaffe til veie god nok økonomi til å overta dette spennende laget fra Asker, sier sportsdirektør i Stabæk Fotball, Lars Bohinen.

Asker har ingen plan B. Trolig blir nå laget lagt ned.

- Mange, spesielt i Asker, vil sikkert spørre seg om hvordan det er mulig å ikke klare dette for en så stor klubb som Stabæk Fotball. Til det er å si at vi var fullstendig avhengig av at dette damelaget måtte ha en egen bærende økonomi når de kom inn. Ikke bare for 2009, men også for de neste årene. Det ville ikke være mulig å ta noe fra den eksisterende driften i Stabæk Fotball, siden vi i år driver klubben mot et stort planlagt underskudd, unnskylder Bohinen.

Skuffelsen er bunnløs i Asker.

- Det var utrolig bittert. Jeg hadde troen hele veien, sier Melissa Wiik til TV 2 Sporten.

- Jeg er veldig overrasket og kjempeskuffet, sier Lise Klaveness.

Bohinen skylder på de stupende kurvene på finansmarkedet.

- De pengene sitter langt inne i næringslivet, gitt den spesielle situasjonen verdensøkonomien er inne i om dagen, sier Bohinen til TV 2 sporten.

Nå bønnfaller Asker fotballforbundet om en utvidet frist, slik at videre drift likevel kan reddes. Hvis ikke bærer det samme vei som i 2006, da klubben ble tvangsflyttet til 1. divisjon etter svak økonomi.

- Det er det lille håpet jeg klamrer meg til nå, sier Annette Mikkelsen, daglig leder i klubben.