En aksjemegler i Indonesia snakker i telefonen etter at landet droppet å gjenåpne børsen etter to dagers suspensjon.  (Foto: SUPRI/REUTERS)
En aksjemegler i Indonesia snakker i telefonen etter at landet droppet å gjenåpne børsen etter to dagers suspensjon. (Foto: SUPRI/REUTERS)

Børsene i Asia stuper

Børsene i Asia stuper etter en ny katastrofekveld på Wall Street.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nikkei-indeksen i Japan, var ned 9,62 prosent og lå på 8276 poeng da den stengte i morgentimene norsk tid. Børsraset i Tokyo er det største raset på en dag på 20 år.

Store fall

I Sør-Korea falt KPC indeksen åtte prosent i løpet åpningshalvtimen i dag, og India startet ned seks prosent. Den tyrkiske børsen har også åpnet ned åtte prosent.

Børsene i Indonesia skulle etter planen ha åpnet for handel fredag morgen, etter to dagers suspensjon på grunn av kraftig børsfall. Men åpningen er utsatt for å unngå panikk, ifølge nyhetsbyrået AP.

Wall Street

På Wall Street falt Dow Jones-indeksen under 9000 poeng, og dermed er industriindeksen på sitt laveste nivået siden 2003. Det innebærer at de 30 mest solide selskapene på New York Børsen har falt med over 20 prosent denne uken.

Tallene er oppdatert klokken 09.00 fredag.
Tallene er oppdatert klokken 09.00 fredag.

Bilprodusenten og giganten General Motors bidro til fallet. De gikk ned hele 26,48 prosent etter å ha lagt fram dårlige salgstall torsdag.

Nedturen kommer på tross av at Bush-administrasjonen torsdag uttalte at de vil vurdere å ta eierandeler i utvalgte banker som del av redningspakken.

Se nyhetsinnslag: