hjortefile_680
hjortefile_680

Hjortefilèt

”Langstekt” hjortefilèt,servert med soppsaus, ovnstekte poteter og rotgrønnsaker.

Ca 800 g hjortefilèt eller reinsdyrfilèt

Salt, pepper

Smør

Frisk timian

Temperer kjøttet ca 1 time før steking.
Krydre med salt og pepper.
Brun kjøttet raskt i varm panne, i olje tilsatt litt smør.
Legg over i et ildfast fat, legg over noen kvister frisk timian og stek i forvarmet stekeovn ved 80 oC.
Bruk et steketermometer og stek til kjernetemperatur på 55 oC.
Ta ut.
Det kan gjøres i god tid før middag.
Varm kjøttet i stekeovn ved 200 oC ca 8 min, rett før servering.
Skjær i tynne skiver rett før servering.
Anrett på en seng av poteter og grønnsaker og fordel litt av sausen rundt.

Soppsaus:

200 g sopp

1 ss smør

2 sjalottløk

2 ss Fungi, sorte dråper – ”soppsaus” en norsk type soyasaus

3 dl kremfløte

1 ss finhakket persille

Skjær soppen i båter og fres gyllenbrun i smør sammen med finhakket løk.
Tilsett soppsaus og spe med fløte.
Kok opp og la sausen trekke ved svak varme i 5-6 min, til den begynner å tykne.
Smak til med pepper og litt salt.
Tilsett finhakket persille rett før servering.

Ovnsstekte poteter og rotgrønnsaker :

Del 8-10 poteter og 2 løk i båter.
3 gulrøtter og 3 skiver sellerirot i biter og legg i et ildfast fat.
Vend inn olje, salt, urtekrydder.
Stek i varm stekeovn 200 oC i 30 – 40 min.

Rens og kok rosenkål i 3-4 min, hell av kokevannet og legg rosenkålen i stekeovnen sammen med poteter og grønnsaker de siste 3-4 min.

Flere oppskrifter fra Wenche finner du på artoftaste.no