Holyfield (Foto: TIM WIMBORNE, © CN)
Holyfield (Foto: TIM WIMBORNE, © CN)

Holyfield kan møte «The Beast»

Tungvektslegenden kan bli tilbudt tittelkamp igjen.

Tidligere verdensmester Evander Holyfield (45) vurderer å takke ja til et tilbud om å møte den russiske kjempen Nikolai Valujev den 20. desember.

- Tilbudet virker bra. Hvis alt er i orden kommer jeg til å ta kampen. Advokaten min ser på kontrakten nå, sier tungvektslegenden til ESPN.

Promotor Kalle Sauerland bekrefter overfor TV 2 Sporten at promotorselskapet er i forhandlinger med Holyfield, men at det fremdeles ikke er avgjort hvem som får møte russeren.

Gammel eiendel
Beltet det er snakk om er WBA-tittelen (World Boxing Association) – en tittel som har vært i Holyfields eie flere ganger tidligere.

Nyheten kommer likevel som en overraskelse i bokseverden ettersom Holyfield ikke bokset siden han tapte for Sultan Ibragimov sist oktober. Da var det WBO-beltet som lå i potten.

45-åringen er heller ikke å finne på WBAs egen utfordrerliste for tungvektklassen, og skal i følge forbundets egne regler da ikke kunne kjempe om beltet.

Holyfield mener likevel han fortjener sjansen.

- Jeg gjorde ikke nok for å ta tittelen fra Ibragimov, men jeg følte at jeg ville få en ny sjanse. Ingen har nevnt meg, men nå er sjansen her og det er jeg takknemlig for, uttaler eks-mesteren, som vil ha fylt 46 år innen en eventuell kamp kan finne sted – noe som da gjør ham til en av tidenes eldste tittelutfordrere.

Valuev3 (Foto: SOEREN STACHE, © MSB)
Valuev3 (Foto: SOEREN STACHE, © MSB)

Lavt lønnet
Skulle kampen bli en realitet er det likevel lite annet enn selve sjansen som vil minne Holyfield om glansdagene hans, med mindre han faktisk vinner og setter seg i posisjon til en virkelig megamatch.

Kamphonoraret som er tilbudt er i følge legenden selv «det laveste jeg har fått for å bokse en tittelkamp».

Beløpet sies å være minde enn 750 000 dollar (ca. 3,8 millioner kroner) – lommerusk for en bokser som flere ganger i løpet av karrieren har fått lønnslipper i 200+ millionerkroners klassen.

Eks-mesteren vil dessuten stå overfor sin største motstander noensinne. Den 34-årige Valujev er 213 cm høy og har en matchvekt på ca. 145 kilo. Holyfield er 189 cm og ligger vanligvis rundt 97-98 kilo.

Men størrelsesforskjellen bekymrer ikke tungvektslegenden.

- Han kommer til å bli den største jeg har kjempet mot, men det kan bli veldig interessant. Det gir meg mye kropp å treffe. Jeg kommer til å måtte gjøre ting som han ikke er i stand til. Jeg må utmanøvrere ham, mener Holyfield selvsikkert.