To maskerte menn ble observert løpende fra Austadgata førskole i Drammen kort etter at den begynte å brenne natt til torsdag. 
 (Foto: TV 2)
To maskerte menn ble observert løpende fra Austadgata førskole i Drammen kort etter at den begynte å brenne natt til torsdag. (Foto: TV 2)
Austadgata førskole i Drammen.  (Foto: TV 2)
Austadgata førskole i Drammen. (Foto: TV 2)

Tente på barnehage

Nattens brann i en barnehage i Drammen er den sjette barnehagebrann i samme området på kort tid. Politiet jakter maskerte menn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brannmannskaper rykket ut like etter midnatt, og klarte å forhindre at Austadgata førskole ble totalskadd. Barnehagen har likevel fått store røykskader.

Politiet tror også denne gangen at brannen er påsatt.

- Brannvesenet og politiet fikk melding 00.10. Det ble store røyk- og vannskader innvendig, selv om flammene ble raskt slukket, sier operasjonsleder Olav Myrvold ved Søndre Buskerud politidistrikt til TV 2.

Brannen startet inne i barnehagen.

Barnehagen har fått store brann- og røykskader.  (Foto: TV 2)
Barnehagen har fått store brann- og røykskader. (Foto: TV 2)

Makserte menn

Et vitne har forklart at to personer løp fra stedet, og store politistyrker har jaktet på personene i natt, det ble også søkt etter disse med hunder, opplyser Myrvold.

I tillegg satte politiet opp trafikksperringer og alle biler i området ble stoppet. Etter to timers resultatløs jakt, ble aksjonen trappet noe ned.

Ifølge tips politiet har fått kan det dreie seg om to maskerte menn i tyveårene.

Ingen er så langt pågrepet etter nattens brann. Politiet ønsker tips om hendelsen.

- Ikke sinna på barn

Brannen i natt er den sjette i rekken de siste to ukene. En 16-åring som ble pågrepet tirsdag er siktet for å stå bak fire av brannene. Nå vil politiet se etter likhetstrekk.

- Det kan tyde på at det er flere som utfører dette i Drammensområdet. Men det kan jo ikke være at de er sinna på barn, sier Myrvold.

Barnehage for flerspråklige

Austadgata førskole er et kortidstilbud for barn som er flerspråklige eller som har ikke-norsk bakgrunn. Barnehagens hovedmål er språkopplæring i norsk og styrking av morsmålskompetansen.

Ni ansatte og 60 barn på 4 og 5 år blir rammet av brannen.

- Vi har klart å finne et lokale like i nærheten, så der kan de være i dag og i morgen. Hva som skjer videre er ikke klart, sier, Gunnar Øvereng, daglig leder i Drammen barnehager til TV 2.

Austadgata førskole blir bevoktet i natt og politiet vil patruljere barnehager i området hyppig.

Austadgata førskole i Drammen.  (Foto: TV 2)
Austadgata førskole i Drammen. (Foto: TV 2)