Shahid Rasool i oslo tingrett
Shahid Rasool i oslo tingrett

Trodde Rasool-sønner var på jobb

Faren (65) i Rasool-familien hevder at han nærmest var intetanende om at flere av sønnene hans stadig var i politiets søkelys.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Faren, som selv er tiltalt for hvitvasking av to millioner kroner, måtte forklare seg i Oslo tingrett i dag.

Brødrene, som politiet mener er sentrale i den såkalte B-gjengen, har reagert kraftig på at foreldrene også er tiltalt i saken. Via sin pakistanske tolk forklarte faren, som selv er tiltalt for hvitvasking av to millioner, at han visste lite om sønnenes kontakt med politiet.

Les også: Faren må forklare seg

Skutt utenfor husdøren

Dette til tross for at hans eldste sønn, Ghulam Abbas, ble skutt utenfor husdøren i mars i fjor, og flere av brødrene selv har vært siktet for drapsforsøk. I tillegg mener politiet at de kan knyttes til flere andre alvorlige saker.

- Når brødrene snakket seg imellom snakket de norsk, sånn at foreldrene ikke forsto hva de snakket om. De snakket bare punjabi når det var noe spesielt de ville snakke med foreldrene om, sier farens forsvarer, advokat Knut Rognlien til TV 2.

Flere av brødrene har i lengre perioder sittet i fengsel, men dette trodde faren skyldtes at de hadde vært i «slagsmål med andre gutter», forklarte han fra vitneboksen.

Mente han hadde kontroll

Selv mente 65-åringen, som i perioder hadde to jobber i Norge, at han hadde hatt god kontroll på sønnene sine.

- Når sønnene da har forklart at de har vært på jobb, så har han stolt på det, og han har ikke hatt noen grunn til å tro noe annet, sier Rognlien.

Svigermor også tiltalt

Også Shahid Rasools 51 år gamle svigermor er tiltalt i Operasjon Nemesis-saken.

Gjennom fire år betalte hun regninger for over 300.000 kroner for sin tiltalte datter og svigersønn. Pengene fikk hun av datteren - og så gikk svigermoren og betalte regningene.

Nekter for hvitvasking

Politiet mener dette i praksis var hvitvasking. Det er kvinnens forsvarer, advokat Espen Wangberg, uenig i.

- Moren, som er analfabet, fylte ut på brevgiroen akkurat det hun klarer - nemlig å skrive sitt eget navn, og leverte så dette i en konvolutt på vanlig brevgiromåte, sier Wangberg.

- Hadde hun noen mistanke om at disse pengene kunn evære kriminelel penger?

- Nei, hun har forklart at hun ikke hadde noen mistanke til dette, sier advokaten.

I retten bemerket likevel svigermoren at datteren «hadde virket nervøs» da hun leverte pengene og regningene.