Anders Berg bonderomantikk 2007 (Foto: Paul Weaver)
Anders Berg bonderomantikk 2007 (Foto: Paul Weaver)

- Rørende at folk bryr seg

Det sier fjorårets Jakten-bonde, Anders Berg, etter at det ble kjent at han og frieren Christin Øren Iversen har gått fra hverandre.

Lykken var stor i fjor da Anders Berg og Christin Øren Iversen ble et par. Men kontakten ble for vanskelig å holde i en aktiv hverdag, og nå har de gått hver til sitt.

- Vi er to opptatte folk. Kjærligheten må pleies, og vi så hverandre for lite. Det fikk aldri utvikle seg slik vi hadde tenkt. Et hvert forhold må videre. Her stagnerte det. Vi vil begge ha noe mer ut av våre liv, ha noe tettere, og det fikk vi ikke til nå, sier Anders til tv2underholdning.no.

Katrine-og-Anders-210
  (Foto: Beate Larsen)
Katrine-og-Anders-210 (Foto: Beate Larsen)

Les også: Kjærligheten tok slutt

Les også: - Har funnet kvinnen i mitt liv (arkivsak)

Katta ute av sekken

For det tidligere Jakten-paret, har det vært en lengre prosess å komme dit de er i dag. De har en god stund holdt på hemmeligheten om at forholdet ikke gikk den veien de ønsket.

- Nå er vi kanskje litt lettet over at katta er ute av sekken. Vi har jo vært forberedt på dette en stund. Det er en lettelse at det nå er ute. Nå har vi muligheten til å gå videre. Man må legge det bak seg, og gå videre.

Var forberedt på medienes søkelys

Det var på en planlagt tur med Se og Hør at

Kristin-og-Anders-210
Kristin-og-Anders-210
Anders og Christin måtte fortelle sannheten. De følte ikke de kunne dra på den planlagte turen som et forelsket par, slik det var forventet. Da var det like greit å si ting som det var.

- Vi måtte si det til dem, siden turen var planlagt. Men vi var opptatt av at det skulle komme ut på en ordentlig måte, og det synes jeg det har gjort. Vi er glad at vi har fått formidlet vårt budskap om at vi har et godt forhold fortsatt.

Mange sympatierklæringer

Etter at mediene kjørte ut saken om bruddet tirsdag, har Anders og Christin fått mange sympatierklæringer, både i nettdebatter og på SMS.

- Man er trist og lei seg, men vi har fått mange sympatierklæringer. Jeg blir rørt av at folk er så deltakende og bryr seg. At folk synes at det er trist, det er jeg ydmyk for.

Et strålende vennskap

Selv om Anders og Christin nå har gått hver til sitt, er de fortsatt gode venner. Det har gjort det lettere å bearbeide bruddet.

- Vi har et strålende vennskap. Det gjør sorgprosessen lettere.

Les også: - En fantastisk reise

Les også: Har kuttet pølsene

Mange gode minner fra året som har gått

Etter å ha blitt kjent som Jakten-bonde, har Anders hatt et fantastisk år som har ser tilbake på som en stor opplevelse. Selv om det nå har blitt slutt, er minnene gode.

- Det har vært et fantastisk år, og en fantastisk reise. Alt vi har fått lov til å være med på og med alle de vanvittig søte folkene vi har møtt. Det har vært en berikelse.

Han ville så absolutt gjort det samme på nytt, selv om han ikke har planer om å melde seg på til en eventuell ny sesong av «Jakten på kjærligheten».

- Jeg ville gjort det samme en gang til. Selv om jeg ikke blir med en runde til, sier han og ler godt. - Hele vår opplevelse med dette er bra.

- Tilbake dit vi var

Når vi snakker med Anders, har han byttet ut damejakten med elgjakt. Han mener det er en fin form for rekreasjon.

- Nå er jeg i skogen og jakter elg med venner. Det er en fin form for rekreasjon. Men da er v i tilbake dit vi var, sier han litt ettertenksomt.

- Har dere fått noen elg da?

- Ja, nå har vi skutt seks av tretten elg på de tre første dagene.

Les også: - Det var oss fra starten av

Les også: - Kilte helt ned i tærne