Aslam Ahsan etterlyser en kristen prest for sin julefeiring for eldre på Lørenskog.  (Foto: Sandblad, Mattis/VG)
Aslam Ahsan etterlyser en kristen prest for sin julefeiring for eldre på Lørenskog. (Foto: Sandblad, Mattis/VG)

Muslim søker prest for julefeiring

I 15 år har en prest stilt opp og hjulpet Aslam Ahsans julefeiring på Lørenskog. Men i år vil presten feire jul med familien og Ahsan etterlyser en ny åndelig hjelper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arbeiderpartipolitiker Aslam Ahsan arrangerer jul for eldre og ensomme mennesker hvert år. Dette skjer på Triaden senter utenfor Oslo, på selve julaften. Det populære arrangementet er tilrettelagt norske juletradisjoner og da hjelper det ikke med muslimske imamer.

Derfor kommer den tidligere vinneren av Fritt Ord med en noe uvanlig etterlysning.

Evangeliet og julesanger

- Jeg trenger en prest på julaften og håper nå at noen kan kontakte meg. En prest må til for å gi julekvelden et verdig preg. Dessuten vil jeg at han skal være til stede og trøste mange eldre og ensomme mennesker. Og ikke minst lese juleevangeliet og synge julesanger, sier Ahsan.

Ifølge 66-åringen er det plass til 100 deltakere på arrangementet. De fleste av dem som møter opp er eldre mennesker fra Oslo og Akershus. Presten som stilte opp i 15 år var fra Skårer menighet.

Mat og gaver til alle

- Vi henter og bringer de som har behov for det. Og alle får både mat og gaver. Men prestens viktigste oppgave er å være et medmenneske for dem som kanskje ikke har noen andre. Han kan godt komme ved åtte tiden på julaften, sier Ahsan.

- Hvis ingen melder seg, hva gjør du da?

- Jeg er optimist. Arrangementet skal avvikles etter planen. Hvis jeg ikke får tak i en prest så er det mulig at jeg selv leser juleevangeliet. Men det må jeg undersøke nærmere med muslimske imamer og den norske kirken. Jeg vil ikke ha en fatwa mot meg, humrer Ahsan.