Statsråd Lisbeth Berg Hansen i Fiskeri  og kystdepartementet.   (Foto: Silje Arntsberg / TV 2)
Statsråd Lisbeth Berg Hansen i Fiskeri og kystdepartementet. (Foto: Silje Arntsberg / TV 2)

Slakter Stoltenberg

Lisbeth Berg-Hansen har selv jobbet sentralt Arbeiderpartiet - nå gir hun statsbudsjettet strykkarakter

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er forslaget til endring i arveavgiften får Berg-Hansen til å reagere.

Familiebedriften kan gå tapt

De nye reglene gjør at familiebedriften basert på Nordland og i Nord-Trøndelag kanskje ikke kan videreføres.

- Jeg er bare så lei meg fordi jeg har sånn tro på at det med å skape var bra altså, sier Berg-Hansen til TV 2 Nyhetene.

Med oppdrett og foredling av laks sysselsetter familiebedriften 150 personer i bygden. Arveavgiften for denne bedriften vil stige fra 10 til 18 millioner i forslaget i statsbudsjettet.

- Jeg har jo faktisk tro på det med å skape for å dele, og det er jo det vi gjør. Hver dag skaper vi, og vi har bygget opp en bedrift fra ingenting og holdt på i 25 år. Vi har skapt 150 arbeidsplasser og det trodde jo jeg var bra, sier en tydelig skuffet Berg-Hansen.

- Når at vi nå da, som neste generasjon, må ut med så mye penger, så spørs det om vi i det hele tatt har mulighet til det, forteller hun.

Fortsetter i Arbeiderpartiet

Tar feil: Statsminister Jens Stoltenberg mener Listbeth Berg-Hansen tar feil når hun sier at forslaget til endring i arveavgiften ikke er god arbeiderpartipolitikk. (Foto: Berit Roald , © Scanpix)
Tar feil: Statsminister Jens Stoltenberg mener Listbeth Berg-Hansen tar feil når hun sier at forslaget til endring i arveavgiften ikke er god arbeiderpartipolitikk. (Foto: Berit Roald , © Scanpix)
Som statssekretær har hun vært en av Jens Stoltenbergs nærmeste medarbeidere og selv om hun ikke syns at forslaget til endring i arveavgiften er god arbeiderpartipolitikk, vil hun fortsette å være medlem.

- Kan mene hva hun vil

Men Jens Stoltenberg er ikke enig i kritikken til Berg-Hansen.

- Hun har rett til å mene det hun vil, men jeg er uenig med henne. Hun tar feil, fordi det vi nå gjør er å sørge for at de aller fleste enten slipper all arveavgift, eller får redusert arveavgift. 90 prosent får lavere arveavgift med vårt opplegg, forteller Stoltenberg.