Branns trener Mons Ivar Mjelde  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Branns trener Mons Ivar Mjelde (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Mjelde: - Ingen vonde følelser

Mons Ivar Mjelde forlater ikke Brann med vonde følelser.

På pressekonferansen tirsdag kveld ble det kjent at Mons Ivar Mjelde trekker seg som trener for Brann etter denne sesongen.

Harald Aabrekk, som kom inn i trenerteamet etter at assistenttrener Espen Steffensen ble sparket tidligere i sesongen, blir nå spillerspeider på heltid igjen.

Dette skal være i tråd med spillernes ønsker. Etter det TV 2 Sporten kjenner til, hadde representanter fra Branns spillergruppe et møte med Bruun-Hanssen lørdag der mistilliten til Mjelde ble uttrykt. Mjelde var ikke til stede på dette møtet, og ble først informert dagen etter.

Hva har Mjelde betydd for Brann? Si din mening nederst i saken!

Hvem skal ta over Brann? Les ekspertrådene og si din mening her!

Davys blogg: Mons Ivar Mjelde kom, vant og ble avslørt.

-Ble ikke presset
På pressekonferansen ble det sagt at det var Mjelde selv som stilte plassen sin til disposisjon, men at han ble anmodet om å lede laget de tre siste kampene av sesongen. Noe han sa ja til.

- Jeg velger å sette klubben foran alt, slik at de har bedre tid til å finne en ny hovedtrener. Jeg forlater ikke klubben med noen vonde følelser. Det var ikke press fra noen. Jeg tok valget selv, sa Mjelde på pressekonferansen.

Han minnet om at Brann har tatt gull, sølv og bronse i serien under hans ledelse, samt vunnet cupen og gjort det bra i Europa.

- Nå vil jeg gjøre alt for at avslutningen på sesongen skal bli bra, sa Mjelde.

Se lengre sekvens fra pressekonferansen her (Artikkelen fortsetter under).

266798

Spillerne skal nå være mer involvert i opplegget rundt trening og kamp. Brann møter Stabæk og Tromsø hjemme i de neste to kampene.

Vil prioritere familien
Mjelde utelukker ikke at han kan trene en klubb igjen, men vil prioritere familien fremover.

- Det blir en stund til jeg tar en jobb med mye reising og kveldsarbeid igjen.

Grunnen til at det har gått så ille med Brann i år mener treneren blant annet ligger i salget av Thorstein Helstad.

- Alle klubber som ligger i toppen har en spiller som scorer 15-20 mål hver sesong. Men vi hadde også en sesong som varte lenger i fjor og begynte tidligere i år. Vi har også hatt mange skader. Det har også vært flere uforklarlige tap og en del annet som har bygget seg opp, sier Mjelde.

Bruun-Hanssen: - Åpen dialog
Sportslig leder Roald Bruun-Hanssen ga skryt til Mons Ivar Mjelde for hvordan han har håndtert saken på.
- Det har vært en åpen dialog med spillergruppen, trenergruppen og Mons om situasjonen. Jeg har lyst til å gi honnør til Mons for måten han løser situasonen på, men også til spillergruppen som har opptrådt veldig ryddig i forhold til undertegnede, Mons og klubben.

266801