Klær1_680 (Foto: Politiet)
Klær1_680 (Foto: Politiet)

Rasool-tiltalt: - Jeg kjøper klær på salg

Politiet mener Rasool-broren (31) har kjøpt merkeklær for 120.000 kroner. Selv mener han verdien er altfor høy.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da politiet slo til mot Rasool-familien den 9. mai i fjor, beslagla de svært mye klær fra de fem tiltalte brødrene hjemme i familiens leilighet på Furuset.

31-åringen er tiltalt for å ha kjøpt merkeklær for 120.000 kroner fra 2001 til 2006, som politiet mener er betalt med penger som stammer fra kriminell virksomhet fra den såkalte B-gjengen.

I dag forklarte 31-åringen i Oslo tingrett at beløpet måtte være feil.

- Jeg kjøper de aller fleste klærne mine på salg. Da er det ofte halv pris. Noen av klærne er fra helt tilbake i 1998, også. I tillegg har jeg kjøpt mye klær på vei til og fra utlandet. Der er det også billigere enn i Norge, forklarte 31-åringen.

Egen klesekspert skal vitne

Blant annet mener påtalemyndigheten at 31-åringen kjøpte klær for 80.000 kroner i 2004.

- Det må også være feil. Jeg har som regel kjøpt klær jevnlig, forklarte han - til påstanden om at han skal ha brukt 80.000 kroner på ett år på klær.

Det er oppnevnt en egen klesekspert som skal forklare seg om verdien på klærne under "Operasjon Nemesis"-rettssaken.

Advokat Arild Holden som forsvarer 31-åringen, mener politiet ikke kan ha tatt hensyn til at klær kan kjøpes på salg når de har regnet ut verdien på klærne.

- Det er ganske vanlig at man kjøper klær på salg, sier Holden til TV 2.

- «Svartvasket» pengene sine

Påtalemyndigheten mener å ha bevis for at Rasool-familien har brukt langt flere penger enn de har lovlig tjent, og at de har forsøkt å hvitvaske utbytte fra straffbare handlinger.

Advokat Holden mener 31-åringen i praksis har "svartvasket" sine egne penger, ved at han gjennom flere år tok ut penger så fort de kom inn på kontoen - og oppbevarte kontantene hjemme under en løs planke i et skap på rommet sitt.

- Jeg liker å ha pengene hos meg selv. Jeg fortrekker kontanter, forklarte 31-åringen om dette i vitneboksen.

Advokaten til 31-åringen mener dette nå har skapt problemer for ham, og at dette kan forklare mye av grunnen til at han er tiltalt for hvitvasking.

- Han har gjennomgående tatt ut lønn og penger fra kontoen sin så fort de har kommet inn, over en lang periode, sier Holden til TV 2.

En sosialantropolog skal senere vitne i retten om at det er vanlig i Pakistan å bruke kontanter, siden bankvesenet er lite utbygd og dårligere enn i Norge.