Mons Ivar Mjelde (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Mons Ivar Mjelde (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Brann Eirik Bakke, Mons Ivar Mjelde og Eirik Bakke. (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Brann Eirik Bakke, Mons Ivar Mjelde og Eirik Bakke. (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

Mjelde trekker seg etter sesongen

Mons Ivar Mjelde gir seg som trener i Brann etter sesongen.

Bergen (TV 2 Sporten): Mons Ivar Mjelde har i kveld sittet i møte med sportslig leder Roald Bruun-Hanssen og klubbens styre på Brann Stadion. Bakgrunnen er spillernes misnøye med treneren, og temaet var Mjeldes fremtid som trener i Brann.

Tidligere i ettermiddag hadde klubben et møte med representanter for spillerne.

På en pressekonferanse tirsdag kveld opplyste styreformann Magne Revheim at Mjelde gir seg etter sesongen.

- Dette er i tråd med spillernes ønsker, sa Revheim.

- Mons Ivar Mjelde stilte i dag sin stilling til disposisjon, men vi er enig om at han leder laget ut sesongen og at Brann får ny hovedtrener fra 2009.

- Totalsituasjonen denne sesongen var årsaken. Det er bare med gode følelser at sesongen 2008 er min siste i Brann. Jeg har ikke fått press fra noen, men tatt avgjørelsen selv, sa Mjelde på pressekonferansen.

Spillerne har uttrykt at de heller vil la seg styre av Mjelde enn av Harald Aabrekk resten av sesongen. En sluttpakke for Mjelde skal ha blitt ferdigforhandlet tidligere i høst.

Harald Aabrekk går nå tilbake til jobben som speider.

Davys blogg: Mons Ivar Mjelde kom, vant og ble avslørt.

Etter det TV 2 Sporten kjenner til, hadde representanter fra Branns spillergruppe et møte med Bruun-Hanssen lørdag der mistilliten til Mjelde ble uttrykt. Mjelde var ikke til stede på dette møtet, og ble først informert dagen etter. Kollapsen mot Molde har ikke bidratt til å løse flokene.

Det har vært dårlig samarbeidsklima i trenerteamet den siste tiden. Senest i kampen mot Deportivo gjorde uenighet om taktikken at omleggingen til 4-5-1 ikke ble formidlet til spillerne før andreomgangen startet, noe som skapte stor frustrasjon i spillergruppen.

Si din mening om situasjonen nederst i saken!

Administrerende direktør i Brann, Bjørn Dahl, avbrøt i dag et seminar og reiste hjem for å løse opp i problemene.

- Når det er dårlig vær er det riktig å komme seg hjem, sier Dahl til TV 2 Sporten.

- Klubben har gitt Mons en forlengelse med bakgrunn av at man mener at han er rett mann til å ta klubben videre. Men disse opplevelsene som vi nå har påvirker både klubben og Mons, derfor er det viktig at vi setter oss ned og snakker sammen om situasjonen, sier sportslig leder Roald Bruun-Hanssen til TV 2 Sporten.

- Det er best jeg holder kjeft, var det eneste lagkaptein Eirik Bakke ville si til TV 2 Sporten etter dagens trening. Da hadde han hatt en lengre samtale med sportssjef Roald Bruun-Hanssen på treningsfeltet. Etter kollapsen mot Molde var Bakke kritisk til at Mons Ivar Mjelde skyldte på spillerne.

Sjekk her hva Eirik Bakke sa etter Molde-kampen:

266603

- Ikke illojale
Mjelde sa på TV 2 Zebra under kampen at spillerne opptrådte illojalt mot spilleopplegget.

- Du skal forklare deg i kampens hete, og det vil jeg trekke tilbake. Det jeg mente var at vi ikke klarte å sette fokus på de rommene vi ble enige om. Jeg opplevde ikke spillerne mine som illojale, det har jeg aldri opplevd.

- Tror du at du sitter ut sesongen.

- Den som følger med i norsk fotball får se.

Mons Ivar Mjelde gikk inn i Branns trenerapparat i 2001, og tok over som hovedtrener etter Teitur Thordarson i 2003. 41-åringen tok i fjor Brann til seriegull for første gang siden 1963, og ble hedret med Kniksenprisen og utropt til årets trener av trenerforeningen.

Se referat fra Molde – Brann her:

266602