Derek Shepherd
Derek Shepherd

Kjenner du igjen denne mannen?

Patrick Dempsey har gått fra «McNerdy» til «McDreamy». Veien har vært lang og vanskelig.

- 30-årene mine var utrolig vanskelige. Jeg var bare kjent som «han som var med i den 80-tallsfilmen». Da muligheten til å spille i «Grey's Anatomy» kom var jeg nær ved å gi opp, forteller Dempsey i et intervju med bladet jetZ!

KJEKKAS: Det er ikke mange nerdetrekk igjen å spore på denne mannen.
KJEKKAS: Det er ikke mange nerdetrekk igjen å spore på denne mannen.


Utallige auditions

Som nerden Roland Miller i filmen «Can't Buy Me Love» tok Patrick Dempsey verden med storm i 1987. Han ble spådd en lysende karriere, men allerede tidlig på 1990-tallet problemer med å kapre den neste store rollen.

Til tross for utallige auditions ble det kun få og små roller på skuespilleren.

Les alt om «Grey's Anatomy» her.

Slet med dysleksi

En av grunnene til at andre skuespillere kapret Dempseys roller var hans dysleksi. Ikke bare gav lese - og skrivevanskene han store problemer når han skulle lese manus, han følte seg også dårligere enn de andre skuespillerne.

- På grunn av dysleksien måtte jeg memorisere all dialog foran auditionsene jeg gikk på. Innimellom glemte jeg linjer, det gjorde meg så frustrert. I tillegg er det uhyre frustrerende når man tilstadighet går glipp av gode roller.

Nær ved å gi opp

Frustrasjonen og forbigåelsene var hovedgrunnene til at Dempsey var nær ved å gi opp skuespilleryrket da han ble presentert for rollen som Dr. Derek Shepherd i «Grey's Anatomy».

Her kan du se en av scenene fra Dempseys 80-talls film:

Her kan du se hele traileren til «Can't Buy Me Love»:

Se «Grey's Anatomy» på TV 2 tirsdager klokken 21.40.