(Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
(Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Slik unngår du fyllemail

Gmail hevder å ha funnet botemiddelet mot ekstra kraftig fylleangst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Har du opplevd å sende ut e-post til sjefen eller kjæresten på tidspunkt da du absolutt burde latt være? Og med et innhold som definitivt burde vært sensurert?

I så fall mener Googles e-posttjeneste Gmail at de har funnet en løsning som hjelper deg å våkne med litt mindre fyllenerver dagen derpå.

Mattequiz

En ny funksjon i e-postleseren skal nemlig sørge for at du må gjennomgå enkle matematikkoppgaver før du får sende ut e-posten du har brukt noen berusede minutter på å forfatte. Klarer du ikke oppgavene, bør det være et hint om at du godt kan vente med å trykke send.

Tilleggstjenesten for Gmail heter Mail Goggles (brevbriller, red.anm.), skriver itavisen.no.

Dersom du skrur på denne funksjonen vil den i utgangspunktet kun være aktiv på strategiske tidspunkt – nemlig natt til lørdag og søndag. Men har du spesielle behov, kan det selvsagt skreddersys.

Jon Perlow i Google forklarer i et blogginnlegg at funksjonen er utviklet for å hindre brukere å sende pinlige kjærlighetserklæringer til eks-kjærester og fellesmail til hele bedriften midt på natta.

Flere gode forslag?

Så neste gang du planlegger en tur på galeien kan det være lurt å legge inn noen enkle forholdsregler i e-postleseren din. Alternativt kan du selvsagt trekke ut strømkabelen til pc’en og gjemme den på et lurt sted.

Neste utfordring blir nå å finne en løsning på hvordan du kan unngå de samme tabbene på mobilen.

Har du gode forslag, skriv det i kommentarfeltet nederst i saken