Øyne_680 (Foto: Cornelius Poppe)
Øyne_680 (Foto: Cornelius Poppe)

Sjekk øynene

Ikke gjør som Signe Tynning, sjekk synet hos optiker når du begynner å se dårlig. Se hvilke råd eksperten ga til vår programleder i God morgen Norge.

- Når jeg begynte å se dårlig, kjøpte jeg med billigbriller. Programleder Signe Tynning har innsett at hun nå trenger briller og fikk gode råd av optiker Anne Jervell på God morgen Norge.

Se innslaget her: 267104

Visste du at en 40-åring trenger dobbelt så mye lys som en 20-åring? 130.000 nordmenn har svekket syn og dette medfører at de har problemer med så enkle ting som å lese avisen, kjenne igjen folk på gaten og gå i butikken. Det kan være vanskelig å oppdage at man har en øyesykdom og derfor er det viktig å sjekke synet.

Verdens synsdag

Torsdag 9.oktober er Verdens synsdag og i den forbindelse tok vi opp temaet syn i God morgen Norge. Blindeforbundet skal i forbindelse med denne dagen dele informasjonsheftet "Alt du bør vite om synet ditt" til 170.000 nordmenn .

Nettmøte om øyesykdommer

Kan kosthold hjelpe deg til å få bedre syn? Kan du operere aldersplager ? Hvorfor får vi dårligere syn når vi blir eldre?

Anne Jervell som er optiker og nestleder i Norges Optikerforbund var i studio i God morgen Norge. Etter sendingen stilte hun på nettmøte.Les alle svarene her.