Anders Eklund har tilstått å ha drept Engla Høglund og Pernilla Hellgren og ble dømt til 21 års fengsel mandag.  (Foto: Scanpix/politiet/privat)
Anders Eklund har tilstått å ha drept Engla Høglund og Pernilla Hellgren og ble dømt til 21 års fengsel mandag. (Foto: Scanpix/politiet/privat)

Englas morder: - Jeg kan drepe igjen

Anders Eklund vil ha psykriatisk behandling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble Anders Eklund dømt til livstid for drapene på Engla Höglund (10) og Pernilla Hellgren (31). I dommen skriver Falu tingsrätt at på bakgrunn av det som har kommet frem i de rettsspykriatiske utredningene, er det ikke aktuelt med noen spesiell oppføling av den dobbeltdrapsdømte.

Skrev brev

Men ifølge den svenske avisen Expressen mener Eklund selv at han trenger behandling - ellers kan han gjennomføre grusomheter på nytt når han slipper ut.

- Det eneste jeg vil er å få behandling for dette, eller er jeg like syk i hodet som nå, skrev han i et brev til en kamerat før dommen falt. Han sier i brevet behandling også vil være en straff, men at han trenger det for å bli frisk i hodet.

- Ellers kan jeg gjøre det samme om igjen når jeg slipper fri.

- Jeg elsker barn

Eklund forteller i brevet at det har har tatt lang tid før han skjønte hva han hadde gjort.

- Jeg som elsker barn, å leke med dem og handle godteri til dem. Det er min syke hjerne som har gjort dette, forteller Eklund til vennen, ifølge Expressen.