Jan tore sanner (Foto: TV 2)
Jan tore sanner (Foto: TV 2)

«Kan finansministeren følge med?»

Rett høyre fra Stortingets talerstol.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høyres nestleder Jan Tore Sanner krevde at finansminister Kristin Halvorsen skjerpet sansene da han inntok talerstolen under sitt innlegg etter finanstalen.

Sanner var den andre taleren til å innta talerstolen etter at Kristin Halvorsen la fram regjeringens statsbudsjett for 2009. To setninger ut i innlegget sitt stopper Sanner opp og sier følgende:

- President, hvis du kan få finansministeren til å følge med.

Se Jan Tore Sanners innlegg her:

Langet ut

Etter å ha fått Halvorsens oppmerksomhet gikk Sanner til kraftig angrep på henne. Han ga uttrykk for at regjeringen ikke har tatt alvoret inn over seg i forhold til finanskrisen som ifølge Sanner kommer stadig nærmere Norge.

- Mange familier opplever nå at de får betalingsproblemer på grunn av altfor høye renter. Jeg merker meg at finansministeren, i alle fall utenfor denne sal, lover lavere rente. Jeg håper at hun får rett. Fordi dette budsjettet gir ikke Norges Bank mye drahjelp i forhold til å sette renta ned, sa Sanner.

- Hørte du etter?

Etter å ha varslet at Høyre på nytt vil innkalle finansministeren for å redegjøre for hvordan regjeringen vil begrense konsekvensene for bankkrisen, svarte Halvorsen på tiltale og mente indirekte at hun ikke var den eneste som ikke kan ha fulgt med.

Kristin-halvorsen (Foto: TV 2)
Kristin-halvorsen (Foto: TV 2)

- Jeg tror at alle de som hørte hva jeg sa, de hørte at jeg snakket mye om hvordan dette budsjettet nå møter en utrygg situasjon for mange, sa Halvorsen med blikket rettet mot Sanner.