OL
OL

- På tide å få stoppet saken

Nettverket Nei til OL er fornøyd med idrettstyrets avklaring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det er godt å få stoppet denne saken. Nå kan ordføreren konsentrere seg om det han skal gjøre - å styre byen i stedet for å bruke tid på dette håpløse prosjektet, sier Ulf E. Hansen, talsperson for Nettverket Nei til OL til tv2nyhetene.no.

Game over

Mandag ble det klart at idrettstyret vender tommelen ned for en OL-søknad for Tromsø 2018. Den høye prisen var bare en av flere faktorer som gjorde at idretten ikke vil støtte en OL-søknad.

- Det var mange ting som gjorde det. Det ene var det sterke signalet vi fikk fra våre underliggende organisasjonsledd. Det gikk på hele konseptet og gjennomføringsevnen som vi var litt bekymret for. Det gjelder både innkvartering og inntransport til Tromsø, som var veldig lite robust. Og det var naturligvis også kostnadene her, sier idrettspresident Tove Paule til TV 2.

- På tide med en stoppordre

Ulf E. Hansen mener det ikke var noen annen utvei for idretten etter Veritas-rapporten som slo fast at lekene ville kommet til å koste dobbelt så mye som det Tromsø 2018 hadde budsjettert med.

- Tromsø 2018 har prøvd å sukre pillen med et lavt budsjett som var helt håpløst. De har bommet på etterbruk og miljø og har ikke klart å skape engasjement verken i Nord-Norge eller i resten av landet. Det eneste de har lyktes med, er å bruke penger. Det var på tide med en stoppordre, sier Hansen.

- Feirer dere nå som Tromsø er ute av dansen?

- Vi hoverer ikke og ligger lavt i terrenget. Først og fremst ønsker vi nå ro rundt denne saken, sier Ulf E. Hansen.

- En total skuffelse

Sentrale støttespillere for Tromsø-OL er svært skuffet over idrettstyrets nei.

Gerhard-Heiberg (Foto: SCANPIX)
Gerhard-Heiberg (Foto: SCANPIX)

- Jeg hadde trodd på et ja i dag. Jeg våget å tro på det. Men nå har idrettstyret slått hånda av hele OL-ideen, sier Tromsø-ordfører Arild Hausberg til nordlys.no .

- Jeg tar beslutningen til etterretning, men må innrømme at det føles litt leit, sier IOK-Gerhard Heiberg til NTB.