Tilfellet Henry 680
Tilfellet Henry 680

Skadet Harrison Ford

Advokaten Henry Turner (Harrison Ford) overrasker en ransmann, og får en kule i pannen. Henry overlever, men må lære seg å leve med hjerneskade, hukommelsestap og nedsatt taleevne.

Henry Turner er en velstående New York-advokat med lukrativ jobb, nydelig kone, søt datter - og et tomt hjerte. I ren kynisme tar han utelukkende de klientene som betaler best, og familielivet lider under lange arbeidsdager og Henrys følelsesmessige distanse.

Et annerledes liv
Plutselig skjer det noe som snur opp ned på alt i den lille familiens tilværelse. I en skyteepisode blir Henry truffet i hodet av et skudd, og mister mye av sin mentale kapasitet. Han husker ikke familien sin og kan ikke snakke, men får endelig tid til noe annet enn sitt heseblesende statusjag. Sakte men sikkert får han tilbake evnen til å kommunisere. For kona Sarah (Annette Bening) og datteren Rachel (Mikki Allen) er han blitt en bedre mann og en mer forståelsesfull far. Etter hvert som Henry også finner ut hvordan han som kynisk advokat har sviktet enkeltmennesker i kampen mot mektige konsern, begynner han å forakte sitt gamle jeg.

Utfordrende rolle
 - Rollen som Henry Turner i "Tilfellet Henry" er en av de mest utfordrende rollene jeg noen gang har spilt. Han mister alle de beskyttelsesmekanismene voksne mennesker omgir seg med, og blir på mange måter som et barn. Min utfordring lå i å skildre en voksen manns personlighet med elementer av et barns naivitet i seg, sier Harrison Ford, som ellers er vant til handlingskraftige action-roller i filmer som "Indiana Jones", "Jaget" og "Overhengende fare".

Motspilleren i "Tilfellet Henry" er Annette Bening, bedre kjent som kvinnen som klarte å sette ringen på fingeren til den svorne ungkaren Warren Beatty. - Jeg tror at Sarah og Henry har vært veldig lykkelige en gang. Underveis i jakten på suksess har de mistet hverandre. Ironisk nok må det en ulykke til for at de skal finne en mening med livet og hverandre, sier Annette Bening om "Tilfellet Henry".

Se filmen "Tilfellet Henry" på TV 2 Zebra torsdag 9. oktober kl. 23:45.