Soldater patruljerer Castelvolturno, Italia. (Foto: AP/SCANPIX)
Soldater patruljerer Castelvolturno, Italia. (Foto: AP/SCANPIX)

Mafiakrig i Italia

Statsminister Berlusconi er lei av de lovløse tilstandene. Nå skal Camorra-familien rives opp med roten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

18. september ble seks afrikanske immigranter drept i et område nord for Napoli. Medlemmer av den beryktede Camorra-familien mistenkes å stå bak.

I denne delen av Italie er det Mafiaen som hersker. Gatene er tomme og stemningen i det afrikanske samfunnet er preget av frykt og sinne.

Narkohandel

Maktkamp og narkohandel er trolig motivene for drapene 18. september, men mafiaen ønsker immigrantene bort også av andre grunner. Afrikanerne holder hus i noen nedslitte bygninger som mafiaen ønsker å ta kontroll over. Målet er å jage de ut ved hjelp av å skape frykt i miljøet.

Overraskende nok får mafiaen støtte fra mange av de hvite innbyggerne i området.

Fått nok

Nå har statsminister Berlusconi fått nok av de lovløse tilstandene. For rundt to uker siden satte han inn 400 nye politimenn i områder der mafiaen regjerer.

Tiltaket har allerde gitt resultater. Tirsdag arresterte politiet 29 personer som linkes til Camorra-familien. Tre av dem mistenkes for å stå bak drapene på de afrikanske imigrantene.

Lørdag ble i tillegg 500 soldater sendt til regionen for å bistå politiet. Ikke siden begynnelsen av 90 tallet har så store styrker kjempet mot mafiaen. Det begynner å ligne borgerkrig i Italia.