Landsbybeboere flykter fra hjemmene sine i frykt for å bli angrepet etter de siste dagenes uroligheter.  (Foto: AFP/SCANPIX/)
Landsbybeboere flykter fra hjemmene sine i frykt for å bli angrepet etter de siste dagenes uroligheter. (Foto: AFP/SCANPIX/)

Angrep med pil og bue

Bevæpnet med pil og bue raser stammefolk mot muslimer i Nord-India. 25 personer er drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minst 25 mennesker mistet livet og tusenvis er hjemløse etter et sammenstøt mellom folk fra Bodo-stammen og bangladeshiske muslimske innflyttere i delstaten Assam i det nordøstlige India, melder Reuters.

Mange er døde

Den voldelige konflikten startet fredag i landsbyen Rowta i Udalguri-distriktet, vel 10 mil nord for delstatshovedstaden Dispur, og har i helgen spredd seg videre til naboområdene.

Ifølge lokalt politi har minst 25 mennesker omkommet, og 12 personer er fraktet til sykehus med alvorlige brannskader.

Bevæpnet med pil og bue, mancheter, spyd og pistoler angrep rivalene hverandre. Harde kamper og et stort antall ildspåsettelser har ført til at mer enn 50.000 mennesker har rømt fra hjemmene sine, og søkt tilflukt i teltleire som politiet har satt opp.

Unntakstilstand

Det har i mange år vært et anstrengt forhold mellom de muslimske nybyggerne som har slått seg ned på ledig jordområder i området.

- Lokale myndigheter har ikke lyktes i å få kontroll over situasjonen når uroligheten startet, og nå har det utviklet seg, sier Assams regionale leder Tarun Gogoi til Reuters. Myndighetene har satt inn hæren og paramilitære styrker for å stoppe volden. Det er innført unntakstilstand.

Bråk i 60 år

Over 200 forskjellige stammer lever i Indias nordøstlige hjørne som grenser til Kina, Bangladesh, Burma og Bhutan.

Området har vært herjet av separatistopprør helt siden India oppnådde selvstendighet fra Storbritannia i 1947.