Jonathan Thaxton1 (Foto: Jamie McDonald, © jm/atz)
Jonathan Thaxton1 (Foto: Jamie McDonald, © jm/atz)

Endelig europamester

Proffbokser nådde målet sitt etter 16 år med slag i trynet.

Ordtaket «øvelse gjør mester» traff spikeren på hodet da veteranen Jonathan «Jono» Thaxton (34) slo ut spanske Juan Carlos Melero (32) i Norwich lørdag kveld.

Kjempet i 16 år
I potten lå nemlig det ledige EM-beltet i lettvekt (61,3 kilo) – en tittel Thaxton har jaget helt siden han debuterte som proffbokser i 1992.

34-åringens tidligere forsøk på å nå målet sitt har nemlig alltid blitt forhindret av en motstander som var akkurat god nok til å beseire Thaxton, men likevel ikke gode nok til slå motivasjonen ut av ham.

- Jeg er i ekstase nå. Jeg er så stolt av meg selv og teamet mitt, jublet Thaxton etter å ha sendt Melero ned for fulle sirener i tredje runde.

Dermed har den gamle traveren sikret seg en evig plass i boksehistorien.

Vil ha VM-kamp
Mye tyder nå på at den ferske europamesteren vil gå inn for å trappe ned en lang og hard karriere med godt betalte toppkamper.

- EM-beltet gjør at jeg kan komme meg opp i verdenseliten. Jeg har bokset profesjonelt i seksten år og fortjener en VM-sjanse nå, sier Thaxton til avisen Daily Telegraph.

Men det spekuleres også i at briten kan komme til å forsvare EM-beltet mot landsmannen Amir Khan – en kamp som har ligget i kortene lenge og som nå er større enn noensinne.

- Jeg villig til å møte hvem som helst, fastslår europamesteren uten å gi noe nærmere hint om hva som ligger i fremtiden.

EM-tittelen som nå eies av Thaxton er den samme som norske Tore Magnussen kjempet om – uten hell – i henholdsvis 1969 og 1970.