Mann døde i Porsgrunn. (Foto:   Ole Petter B. Stokke)
Mann døde i Porsgrunn. (Foto: Ole Petter B. Stokke)

Mann pågrepet etter dødsfall

Tobarnsfar funnet livløs utenfor et utested i Porsgrunn i natt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved 02.30-tiden natt til søndag fikk politiet melding om at en person lå hardt skadet utenfor DnB Nors lokaler et steinkast unna utetstedet Park Pianobar i Porsgrunn sentrum. Den 39 år gamle mannen døde senere på Telemark sykehus. Politiet fikk melding om at mannen var død 04.30.

24-åringen er siktet for legemsbeskadiglse med døden til følge. I avhør har siktede erkjent å ha slått avdøde, men nekter straffskyld i henhold til siktelsen, opplyser forsvareren.

- Det han har forklart er at dette slaget kom fordi han ville komme ut av situasjon han oppfattet som truende, sier Heidi Ysen, forsvarer for 24-åringen.

Hodeskader

Mannen skal etter det TV 2 kjenner til hatt store hodeskader. Politiet har ingen indikasjoner på at noe våpen er involvert i hendelsen.

Politiet ønsker ikke å kommentere dødsårsaken i påvente av obduksjonsrapporten.

- Etter kontakt med vitner, har politiet siktet en 24 år gammel mann fra Bamble for legemsbeskadigelse med døden til følge. Mannen ble pågrepet på bopel like før klokken 7 søndag morgen, og er nå satt i arrest, opplyser politiet i en pressemelding.

Uoversiktelig situasjon

Det skal ha vært flere slagsmål utenfor utestedet, og situasjonen var uoversiktelig. Ifølge politiet er det ennå for tidlig å gi noen beskrivelse om foranledningen til hendelsen.

- Vi vet om vitner som skal ha vært på stedet, og vi har flere som vi er i kontakt med og skal snakke med. Vi jobber nå med å samle trådene og få en oversikt over hva som har skjedd, sier politiadvokat Håvard Kalvåg til tv2nyhetene.no

Ifølge VG Nett er 39-åringen som omkom er også opprinnelig fra Bamble.

Vil ikke kommentere

Kalvåg sier imidlertid til TV 2 at det ikke er noe som tyder på at de to kjente hverandre fra før.

- Ikke straffskyld 24-åringen selv erklærer ikke straffskyld i henhold til siktelsen, opplyser hans forsvarer Heidi Ysen til TV 2.

Ysen har bistått siktede under avhør i dag, og sier hennes klient er svært langt nede etter hendelsen.

- Jeg ønsker ikke å kommentere hva han har forklart til politiet, sier Ysen.

Etter det TV 2 kjenner til etterlater mannen seg to barn. Avdødes familie er varslet om dødsfallet. Avdødes familie er varslet om dødsfallet.

porsgrunn_680
porsgrunn_680