Sarah Palin med sterk Obama kritikk lørdag.  (Foto: AFP/SCANPIX/AFP)
Sarah Palin med sterk Obama kritikk lørdag. (Foto: AFP/SCANPIX/AFP)

Palin mener Obama er terroristvenn

Sarah Palin slenger med leppa igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Republikanernes visepresidentkandidat Sarah Palin hevdet lørdag at Barack Obama har nære bånd til «terrorister som angrep sitt eget land», melder CNN.

Se Palin snakke om Obama øverst i saken.

Bakgrunnen for utspillet var en artikkel i New York Times, som tok for seg forholdet mellom Obama og Bill Ayers, grunnleggeren av den radikale gruppen Weather Underground. Gruppen sto bak flere bombeangrep på begynnelsen av 1970-tallet, med blant annet Pentagon og Capitol som mål.

Obama og Ayers bor i samme område i Chicago, og de to har truffet hverandre flere ganger etter at Obama stilte til valg for plass i Senatet i i 1995.

- Ikke nært forhold

Til tross for at det i artikkelen tydelig kommer fram at de to aldri har hatt et nært forhold, og at Obama har tatt sterkt avstand fra Ayers tidligere handlinger, valgte Sarah Palin å bruke bekjentskapet for alt det var verdt under et innsamlingsmøte i Colorado lørdag.

- Vi ser Amerika som en av de største gode kreftene i denne verden. Vår motstander derimot, ser ut til å anse Amerika som så ille at han henger rundt med terrorister som vil angripe sitt eget land, sa Palin, og gjentok påstandene senere på dagen under et valgkampmøte i California.

Mener uttalelsene er støtende

Talsmann for Obamas valgkampanje Hari Sevugan omtaler Palins utspill som støtende.

- Det er ikke overraskende at McCain-kampanjen ønsker å prøve å få fokus vekk fra landets økonomiske krise, sier Sevugan til CNN.

SE TALEN HER:

266234