Men Apple sjef Steve Jobs var ikke død.  (Foto: AP/SCANPIX/)
Men Apple sjef Steve Jobs var ikke død. (Foto: AP/SCANPIX/)

Aksjefall etter dødsrykter

Nettsted meldte at Apple-sjefen var død.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En anonym bruker på nettstedet iReport.com , et nettsted drevet at den amerikanske nyhetskanalen CNN, hevdet fredag at Apple-sjef Steve Jobs var død. Ifølge brukeren som benyttet seg av pseudonymet Johntw, skulle Jobs tidligere ha blitt kjørt til sykehuset med alvorlige smerter i brystet og pusteproblemer.

Har hatt kreft

Ryktene om toppsjefens dødsfall sendte Apples aksjer ned med ni prosent i løpet av noen få minutter. Jobs har tidligere hatt kreft, og ifølge Los Angeles Times er allerede Apples aksjehavere bekymret for 53-åringens helsesituasjon. Etter at det ble klargjort at ryktene var falske steg aksjeverdien igjen, men fredagens sluttresultat viste allikevel en nedgang på tre prosent.

Nettstedet iReport er basert på at leserne selv skal kunne publisere nettnyheter. CNN fraskriver seg det redaksjonelle ansvaret, og promoterer satsingen under slagordet "Uredigert. Ufiltrert. Nyheter". Ifølge Los Angeles Times bruker nyhetskanalen nettstedet som en tipsbase. Siden lanseringen i februar har mer enn 6.400 av sakene på iReprt blitt benyttet av moderkanalen.

Skal granskes

Etter at en annen bruker varslet iReport om Jobs-innlegget, ble det fjernet fra nettstedet. Johntws bruker ble sperret, og iReport har ikke klart å komme i kontakt med brukeren. Nå vil den amerikanske sikkerhetskommisjonen granske hendelsen.

- Betydelig overdrevet

Det er ikke første gang Jobs er utsatt for falske dødsrykter. I august publiserte nyhetsbyrået Bloomberg en ferdigprodusert nekrolog ved en feil.

Ved neste opptreden gjorde Jobs narr av nyhetsbyrået. På en stor skjerm bak ham på scenen, stor det skrevet "Meldingen om min død er betydelig overdrevet".

Steve Jobs  (Foto: AP/SCANPIX/)
Steve Jobs (Foto: AP/SCANPIX/)