Krisepakken signeres i Kongressen. (Foto: AFP/SCANPIX)
Krisepakken signeres i Kongressen. (Foto: AFP/SCANPIX)

Overveldende flertall

Den amerikanske kongressen har vedtatt redningspakken til den amerikanske finanssektoren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag kveld norsk tid vedtok Representantenes hus den reviderte redningspakken på 5000 milliarder kroner.

Vedtaket ble gjort med 263 mot 171 stemmer litt før klokken 19.30 fredag kveld norsk tid. Dermed har mange av representantene omgjort sin mening fra første runde og tidenes redningspakke til den amerikanske finanssektoren er vedtatt.

Se de siste minuttene av avstemningen i videovinduet under.

Dow Jones gikk opp

Samtidig som krisepakken ble vedtatt steg indeksen på Dow Jones, men noen jubel i markedet er ikke overveldende synlig på børsen fredag kveld.

Med denne siste avstemningen er dermed krisepakken vedtatt etter flere runder i Kongressen. I går torsdag stemte Senatet ja til den reviderte krisepakken for å redde den kriserammede amerikanske finanssektoren.

Mandag denne uken stemte Representantes hus mot forslaget om den opprinnelige krisepakken. Nedstemmingen førte til at Dow Jones-indeksen på New York Stock Exchange stupte.

Dette har skjedd

Først ble demokratene og republikanernes ledere enige om å støtte krisepakken på 700 milliarder dollar som ble lagt fram av president Bush. Så stemte de mot forslaget i voteringen i Representantenes hus mandag kveld norsk tid.

Nedstemmingen førte til tidenes poengfall på Dow Jones. Torsdag stemte Senatet ja til en utvidet krisepakke. Den består av 700 milliarder dollar pluss en utvidet skattepakke på 110 milliarder dollar. Fredag kveld stemte Representantenes hus på nytt over forslaget som forhåpentligvis vil stabilisere krisen i den amerikanske økonomien, og redde de amerikanske storbankene.

Representantenes hus i kongressen usa (Foto: APTN)
Representantenes hus i kongressen usa (Foto: APTN)