Siv Jensen
Siv Jensen

- Skattereglene er vanvittige

Partileder i Frp, Siv Jensen, mener det er partiets plikt å avsløre vanviddet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Partileder Siv Jensen sa under partiets pressekonferanse fredag at stortingsgruppa vil betale hele regningen fra skattemyndigheten.

Hun innrømmer også at de ikke har dokumentert utgiftene godt nok.

- Det blir helt nye økonomirutiner i stortingsgruppen. Ingen reiser, gaver eller lignende skal gis uten betydelig dokumentasjon, lover Jensen.

Partiet anker flere punkter, fordi ledelsen mener det er gjort mange feil. Men både Carl I. Hagen, Geir Moe og Siv Jensen gikk til frontalangrep mot ligningsmyndighetene.

- Denne saken viser hvor vanvittig deler av det norske skatteregelverket er. Det er vår plikt å forfølge de deler av denne saken som avslører vanviddet, sa Siv Jensen.

Anket

Partilederen la stor vekt på at hun ønsker at samtlige partier på stortinget skal bli gjenstand for samme gransking som FrP har blitt til del.

- Vi har anket saken til skatteklagenemnda og jeg har anmodet Stortingets visepresident om å foreslå i presidentskapet at presidentskapet bør anmode skatt øst om å foreta en tilsvarende vurdering av de øvrige partigrupper på Stortinget.

- Alt annet vil bli oppfattet som forskjellsbehandling, tordnet partilederen med klar adresse til de andre partiene på Stortinget.

Skattemyndighetenes tolkninger

På samme pressekonferanse innrømte Carl I. Hagen at han skulle brukt mer tid i sin tid som partileder på å etterkomme at regelverket ble fulgt til boka i alle saker, men mener at de fleste sakene som ligningsmyndighetene mener Frp har brutt skatteloven skyldes at skattemyndighetene tolker hva faglig innhold er.

- Vi kan ikke akseptere at skattemyndighetene bestemmer hva som er faglig forsvarlig.

- Frp mener de fleste av disse reisene er brukt til faglig påfyll og det har vi dokumentert, sier Carl I. Hagen.