gym_680
gym_680

Mer fysisk fostring

Regjeringen går inn for to timer ekstra fysisk aktivitet i uken på barneskolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en budsjettlekkasje fredag sier finansminister Kristin Halvorsen at regjeringen vil bruke 49 millioner kroner på å innføre to timer ekstra fysisk aktivitet i skolen. Dette gjelder først og fremst barnetrinnene i grunnskolen.

Den nye ordningen innføres fra høsten 2009.

- Pengene skal gå til to timers fysisk aktivitet i grunnskolen. Det er fordi vi ser at unger rører mindre på seg nå enn før. Og fordi det har stor betydning for hvor mye man klarer å konsentrere seg på skolen. Det er også en investering i folkehelsen på sikt, sier finansminister Krisitn Halvorsen til TV 2 Nyhetskanalen.

Det nye forslaget skal ikke gå på bekostning av andre timer, og de to timene kommer derfor som et tilllegg til resten av læreplanen.

- Det blir to ekstra timer, men med stor fleksibilitet for skolene til å dele opp det i mindre økter, sier Halvorsen.

Målet er å sørge for at barn blir bedre rustet til å konsentrere seg en lang skoledag og sørge for bedre helse blant det norske folk.

Det er satt opp en rådgivningsgruppe som skal komme med faglige innspill til hvordan man kan bedre arbeidet med fysisk aktivitet i skolen. Løpedronning Grete Waitz, landslagstrener Marit Breivik og tidligere fotballspiller og Start-trener Stig Inge Bjørnebye er med i rådgivningsgruppen.