Eirik Bakke  (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Eirik Bakke (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
ivar hoff
ivar hoff

- Et gult kort med fotballsko

Ivar Hoff gir Brann og Eirik Bakke det glatte lag etter nederlaget mot Deportivo. - Han er jo et gult kort med fotballsko på, sier han om Branns kaptein.

I 2003 uttalte den tidligere Brann og Lillestrøm-treneren i TV 2 Sportens FotballXtra at det å score på straffespark er like lett som å ta avspark.

Se Ivar Hoffs kommentar om det å score på straffespark i videovinduet øverst i saken!

Brann røk ut mot Deportivo etter nederlag på straffesparkkonkurranse. Kun to av Branns straffeskyttere scoret. Petter Vaagan Moen, Erlend Hanstveit og Eirik Bakke bommet stygt.

- Jeg står fremdeles ved det jeg har sagt. Å score på straffespark er like lett som å ta avspark, humrer Ivar Hoff.

- Har du ryggrad scorer du
Han synes hele straffesparkkonkurransen var pinlig for Brann.

- Hvor vanskelig er det å plassere en ball i en krok fra 11 meter? Jeg skjønner ikke det. For noen år siden tok Erik Nevland et fikst spark med hælen. Like etterpå viste jeg at jeg - en mann på 60 - kunne gjøre det samme, sier Hoff til TV 2 Sporten.

Se Branns straffemisser i videovinduet (artikkelen fortsetter under)

265933

- Burde Brann ha trent på straffespark i forkant av kampen?

- Nei. Har du ryggrad og er litt voksen scorer du på straffe, svarer en klokkeklar Hoff.

Ivar Hoff legger ikke skjul på at han gledet seg til Branns returkamp mot Deportivo. De regjerende seriemesterne spilte ut spanjolene på hjemmebane, og leverte en god bortekamp i Mesterligakvalifiseringen mot Marseille.

En gedigen nedtur
Men torsdagens fotballhøydepunkt foran TV-skjermen ble en gedigen nedtur for den tidligere fotballtreneren.

- Brann fremstod dessverre som et historisk norsk lag i E-cupen. De ble fullstendig kledd av. Spillerne var redde for ballen, det virket som om de var redde for å holde ballen i laget. Jeg hadde troen på dem i forkant, blant annet etter det de viste mot Marseille og at Brann hadde 2-0 med seg fra den første kampen. Men det ble en gedigen skuffelse, sukker Hoff.

Brann-kaptein Eirik Bakke og Jan Gunnar Solli skuffet spesielt Hoff.

- Eirik Bakke har jo gått ut på dato. Han er et gult kort med fotballsko på. Fra å være god er han nå kun en taklingsspiller. Og Jan Gunnar Solli har jo internasjonal erfaring med Norge. Men mot Deportivo så det ut som om han aldri hadde vært utenfor Norges grenser, billedlegger Hoff.

- Trenger internasjonal matching
- Hva bør Brann og andre norske lag gjøre for å bli bedre i Europacupen?

- Det du må gjøre er internasjonal matching gjennom intertoto-cupen og lignende. Det gjorde vi blant annet i Lillestrøm. Og så må de øve. Husk at Rosenborg ble ledd av i norske aviser i nesten ti år før de fikk suksess i Europacupen, lyder Hoffs råd.

Burde Brann ha scoret på flere straffer mot La Coruna? Si din mening og diskuter med andre fotballfans i kommentarfeltet under!