Sarah Palin under debatten i natt.  (Foto: EPA/SCANPIX/)
Sarah Palin under debatten i natt. (Foto: EPA/SCANPIX/)

- Hun kan bli president

Republicans Abroad i Norge svært fornøyd med Palins innsats.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Demokrater og republikanere i Norge fulgte ivrig med på nattens debatt mellom visepresidentkandidaten Joe Biden og Sarah Palin.

- Vi var veldig spente på forhånd, det har vært så mye spekulasjoner rundt dette. Det er to ting som har preget amerikansk politikk den siste uken, det er finanskrisen og Sarah Palin, sier Eric Mandeville i Republicans Abroad til TV 2 Nyhetskanalen.

Han mener Palin gjorde det så bra i nattens debatt at han tror hun kan være en aktuell kandidat for presidentvalget i 2012.

Må unngå katastrofer

- Det aller viktigste for en visepresidentkandidat er å unngå katastrofe fram til valgdagen, sier Mandeville, som mener begge kandidatene besto testen med glans.

- Styrket hun McCains kandidatur?

- McCain valgte Palin for å sikre den republikanske basen, ikke for å overbevise de uavhengige velgerne. Det må han ut å gjøre selv i løpet av de fire siste ukene, påpeker Mandeville.

Han tror at resten av valgkampen vil dreie seg mye om økonomi, men at også Irak-spørsmålet vil havne i fokus, hvor kandidatene er svært uenige.

Fornøyd demokrat

Også Christine Årdal i Democrats Abroad, var strålende fornøyd etter debatten.

- Han var konkret og faktabasert, han ga gode eksempler og viste at han var kunnskapsrik. Palin gjorde også en god jobb, men svarene hennes er vage, mener Årdal. Demokraten sier at stemningen virket å være god, og langt hyggeligere enn tilfellet var i forrige ukes debatt mellom presidentkandidatene.

- Langt bedre innsats

Ifølge TV 2s korrespondent i USA, Øyvind Brigg, viser meningsmålingene at folk synes Joe Biden gjorde det best, men at Sarah Palin unngikk å lage skandale, som mange hadde ventet etter de dårlige intervjuene.

- Sarah Palin økte i oppslutning, og hun var godt innøvd. Palin gikk bedre ut av dette enn hun har gjort i de siste intervjuene, sier Brigg fredag morgen.

Se hele visepresidentdebatten:

265832