Mjelde
Mjelde

Mjelde innrømmer Bakke-feil

Mons Ivar Mjelde medgir at disponeringen av kaptein Eirik Bakke ikke har gått helt som planlagt.

Deportivo - Brann 2-0, 2-2 sammenlagt ( 3-2 på straffesparkkonkurranse)

La Coruña/Bergen (TV 2 Sporten): Eirik Bakke var tilbake etter skade på Brann-laget som slo Lyn 2-0 søndag etter to sene scoringer. Branns skadeutsatte kaptein spilte hele kampen. Da Bakke ble vraket foran møtet med Deportivo, var en av Mjeldes begrunnelser at sogndølen hadde spilt hele Lyn-kampen. I stedet satset Mjelde på Gylvi Einarsson. Han misset Branns største sjanse før pause og fikk ikke spille mer enn 45 minutter.

Nå innrømmer Mjelde at ikke disponeringen har vært helt som den skulle.

- Både Bakke og vi har gjort feil ettersom han spilte 90 minutter på søndag. Han skulle bare spilt én omgang, men måtte hjelpe laget i 90 minutter. Hvis han hadde spilt 90 minutter i dag, kunne det ødelagt høsten hans. Dette handler om fornuft og om å dele litt på kampen for at han skal komme gjennom høsten og for at laget skal være best mulig , sier Mjelde til TV 2 Sporten.

Han mener likevel det var rett å starte med islendingen i dag.

- De delte på kampen. Det er ingenting å angre på, sier Mjelde.

Avviser feig taktikk
Brann spilte mot ti mann i 90 minutter. Likevel kom gjestene fra Bergen til svært få sjanser.

Men Mons Ivar Mjelde synes ikke taktikken hans var for defensivt

- Hvorfor lå dere så lavt. Dere skulle jo være offensive og aggressive?

- Av og til blir man spilt lavt, min venn. Og vi ble til og med nødt til å legge om til fem mann i midtbaneleddet. Likevel slet vi. Så hvordan hadde det blitt om vi var fire i midtbaneleddet? Dette handler om gode spillere. De er ballsikre, de hadde et stort tempo i beina lenge, men også de ble trøtt. Det gjorde at vi klarte å komme oss til ekstraomganger. Og i straffespark, så er det bingo. Sånn er det. Kanskje hjemmefordelen pyske

- Tar du selvkritikk for at dere ikke var mer offensiv, eller var de bare for gode - med én mann mindre?

- De var lenge det. Fra start fikk vi kjørt oss skrikkelig. De doblet opp. Vi hang ikke med. Vi klarte ikke å sette press på ballfører. Hvordan skal vi klarer å presse høyere når vi ikke engang klarer å sette presset lavt? Det forstår jeg ikke. Det var det vi slet med.

Lurt av hjemmekampen
Han mener publikum ble lurt av Branns forrykende hjemmekamp, som endte 2-0.

- Vi skulle selvfølgelig ha hatt mer å gå på, men vi slipper til to mål på dødball.

- Hvordan er stemningen etter tapet?

- Stemningen i garderoben er selvføklgelig nedtrykt, for vi hadde forventninger til dette. Vi er mest skuffet over at vi ikke klarer å være bedre selv. 2-0 er farlig ledelse, flirer Mons Ivar Mjelde.

Før han blir alvorlig igjen.

- Vi sitter med en følelse av at vi kom ikke i nærheten av det nivået vi holdt i første kampen. Og det er kanskje det vi taper kampen på, det vi skaper selv.