Lettere lavkarbo sjokoladekake

Og spinat- og brennneslesuppe

Oppskrifter fra boka "Lettere lavkarbo" av Marte Garmann, Garmann Forlag.

Saftig sjokoladekake med chili:

Kle en liten langpanne eller springform (ca 20 cm) med bakepapir.

Smelt smør sammen med hakket kokesjokolade i vannbad.
Pisk Sukrinmelis og egg til eggedosis.
Bland alt det tørre og vend forsiktig inn i eggedosisen.
Tilsett så det smeltede sjokoladesmøret, kaffe og tabasco.
Bland røren forsiktig sammen

Hell den i formen, og stek ved 175 oC midt i ovnen i ca 30 - 40 min. (Avhengig av ovn).
Kaken må ikke steke for lenge,heller være litt saftig.

Strø over Sukrinmelis når kaken er kald.
Denne kaken holder seg veldig godt i kjøleskapet og kan fint serveres dagen etter.

Spinat- og brenneslesuppe:

Du kan godt bruke bare spinat eller bare brennesle.
Om du bruker dypfryst spinat, så bruk en hel pose på 400 g.

Skyll bladene godtikaldt vann.
Eller halvtin dypfryst spinat.
Surr sjalottløk eller hvitløk i litt smør.
Tilsett bladene og buljongvannet.
Kok opp og la småkoke i 3 - 4 minutter.
Tilsett fløte og hvitvin, og kok opp.
Kjør jevn med en stavmikser.

Server med kokte egg (1-2 per pers) og høvlet parmesan.
Hell over litt olivenolje, og dryss på pinjekjerner om du har.
Smak til med salt.

Se mer:

617947