Kyllingsalat

Med urter fra hage og grøftekant

Oppskrift av Charlotte Mohn.

Mange av vårens urter er gode å bruke i matlaging. F.eks. skvallerkål, løvetannknopper, spede skudd av geiterams, syreblader, brennesle.

Skvallerkål og ev 1-2 blader syre kjøres med litt hakket løk, hvitløk eller blader fra ramsløk og olje til en pure i en hurtigmikser.
Smak til med litt salt.

Kyllingfileter stekes lett i stekepanne, dryss med salt og pepper, legg i ildfast fat og smør over skvallerkålpureen.
Sett i varm stekeovn og stek ved 125 i i 10-12 min.

- Løvetannknopper stekes lett i smør i en stekepanne.

- Brennesle forvelles i lettsaltet vann, skyll i kaldt vann og la renne godt av, grovhakk.

- Spede skudd av geitrams (smaker som asparges), deles i biter. Kan ev forvelles i lettsaltet vann i 30 sek.

Anrett rikelig med frisk skvallerkål på tallerken, legg over den stekte kyllingen – delt i strimler, fordel over ønskede ”hage og grøftekant” grønnsaker.
Du kan også tilsette biter av blåmuggost, for eksempel Kraftkar fra Tingvoll, ristede valnøtter og drypp ev over litt olje og resten av skvallerkålpureen.

Se mer:

617752