Rabarbra – trifle
Og lettvint rabarbrakake
Rens rabarbra og skjær i biter.
Kok opp vann eller eplejuice og sukker og legg i rabarbra.
Damp møre under lokk, rabarbrabitene skal fortsatt henge sammen.
Ta opp rabarbraen.
Kok inn rabarbrasaften til sirup.
Hell sirupen over de kokte rabrabrabitene og avkjøl.
Kok 100 g sukker , sitronsaft og splittet vaniljestang til en tyktflytende sirup.
Avkjøl.
Rør inn vaniljekesam og kremost til en glatt masse.
Legg lagvis biter av kjeks/ marengs, rabarbra og kremostblanding i dessertglass.
Legg noen rabarbrabiter og rabrasirup på toppen.
Server straks mens kjeksen er litt sprø.
Rabarabrakake:
Rør smør og sukker lyst og luftig.
Rør inn ett og ett egg, - så hvetemel tilsatt bakepulver, og tilslutt 2 ss
kaldt vann.
Ha deigen i en smurt form 24- 26 cm.
Fordel over rabarabra i biter og dryss over sukker og kanel.
Stek på nederste rille ved 180 oC i 40 – 45 min.
Se mer: