Rabarbra – trifle

Og lettvint rabarbrakake

Rens rabarbra og skjær i biter.
Kok opp vann eller eplejuice og sukker og legg i rabarbra.
Damp møre under lokk, rabarbrabitene skal fortsatt henge sammen.

Ta opp rabarbraen.
Kok inn rabarbrasaften til sirup.

Hell sirupen over de kokte rabrabrabitene og avkjøl.

Kok 100 g sukker , sitronsaft og splittet vaniljestang til en tyktflytende sirup.

Avkjøl.

Rør inn vaniljekesam og kremost til en glatt masse.

Legg lagvis biter av kjeks/ marengs, rabarbra og kremostblanding i dessertglass.

Legg noen rabarbrabiter og rabrasirup på toppen.

Server straks mens kjeksen er litt sprø.

Rabarabrakake:

Rør smør og sukker lyst og luftig.
Rør inn ett og ett egg, - så hvetemel tilsatt bakepulver, og tilslutt 2 ss kaldt vann.

Ha deigen i en smurt form 24- 26 cm.
Fordel over rabarabra i biter og dryss over sukker og kanel.

Stek på nederste rille ved 180 oC i 40 – 45 min.

Se mer:

617496