Leder for Helse  og omsorgskomiteen Harald T. Nesvik (Frp)  (Foto: TV 2)
Leder for Helse og omsorgskomiteen Harald T. Nesvik (Frp) (Foto: TV 2)

Mener pasientenes sikkerhet er truet

Stortingspolitikere mener sykehuset i Stavanger setter pasientene i fare.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag skrev tv2nyhetene.no om hvordan hjertepasienter ble plassert på gangen Stavanger Universitetssykehus fordi en avdeling ble nedlagt for å spare penger. Sykehuset er under ombygging. Pasientene befant seg midt i kaoset av håndverkere som løp fram og tilbake, og måtte høre på støy fra vinkelslipere og boremaskiner.

Les også:
- Det er jo groteskt
Her er det færrest korridorpasienter

- Sjokkerende pasientbehandling

Politikere i Stortingets helse- og omsorgskomité er sjokkert.

- Jeg kan ikke finne en eneste fornuftig grunn til at dette skal finne sted, sier leder for Helse- og omsorgskomiteen Harald T. Nesvik (Frp) til TV 2 Nyhetene. Han forlanger bedre sikkerhet for pasientene.

- Her forlanger jeg at Helsetilsynet, altså fylkeslegen i Rogaland, umiddelbart foretar et tilsyn med sykehuset, og forventer videre at brannvesenet i Stavanger undersøker hvordan situasjonen faktisk er, raser Nesvik.

Mener det er dårlig planlegging

Også helsepolitisk talskvinne i KrF, Laila Dåvøy er overrasket over Stavanger Universitetssykehus' behandling av pasientene.

- Jeg synes det ser pussig ut, det ser ut til å ikke være planlagt godt nok, mener Dåvøy, som uttrykker bekymring for pasientene. Hun skjønner godt at pasientene reagerer på behandlingen.