Anorthosis  (Foto: PETROS KARADJIAS/AP)
Anorthosis (Foto: PETROS KARADJIAS/AP)

En kypriotisk fotballbragd

Slo Panathinaikos og topper gruppen etter to kamper.

Anorthosis - Panathinaikos 3-1

Det var kanskje noen som hevet øyenbrynene når den kypriotiske lilleputten Anorthosis Famagusta ble klar for Mesterligaen, men etter de to første rundene så topper de faktisk gruppe B med fire poeng - like mange som Inter.

Alt om Mesterligaen: Tabell | Terminliste | Spillerstaller | Toppscorer

Etter et sterkt uavgjortresultat borte mot Werder Bremen i den første kampen var det de greske rivalene Panathinaikos som fikk unngjelde onsdag - men Anorthosis fikk starthjelp.

Etter 11. minutter kom et langt kast mot Lukasz Sosin, og det så ut til å være en enkel jobb for Panathinaikos-forsvaret - men Sarriegui rotet det til og lurte sin egen keeper ved nærmeste stolpe.

Fem minutter senere tok Anorthosis et kjapt frispark og Sávio ble spilt fri på venstrekanten. Innlegget hans ble vakkert satt i mål av Sinisa Dobrasinovic til Panathinaikos-trener Henk Ten Cates store fortvilelse.

Etter en knapp halvtime ble håpet imidlertid tent for Ten Cate og Panathinaikos. Jeffrey Leiwakabessy blokkerte Bryce Moons innlegg med hånden og det ble straffespark til gjestene. Dimitrios Salpingidis sendte keeper Arja Beqaj til feil side.

Men det var ikke Panathinaikos dag onsdag, og selv om Anorthosis lå bakpå i lengre perioder så var det kypriotene som fikk det siste målet.

En glimrende corner fra Sávio ble headet ned i bakken og i mål av irakeren Hawar Taher, og dermed kunne Anorthosis-manager Temuri Ketsbaia, som tidligere har spilt for Newcastle, slippe jubelen løs for seier i Anorthosis første hjemmekamp i Mesterligaens gruppespill.