Frokost

Yoghurt, havregrøt og grovbrød

Vaniljeyoghurt med honning, müsli og hakkede nøtter:

Hell vaniljeyoghurt eller annen yoghurt med eller uten smak i et glass eller liten bolle.
Fordel over müsli , hakkede nøtter og “ringle” over honning.
Biter av frukt eller bær kan også legges over.

Havregrøt med kanel og rosiner:

Kok havregrøt etter anvisning på pakken, la rosiner trekke med de siste 4-5 min.
Hel kanel eller vaniljestang kan også trekke sammen med grøten.
Smak ev til med litt honning og dryss kanel over ved servering.

Grovbrød med gulrøtter:

Bland sammen mel, gulrøtter, salt , tørrgjær ( fersk gjær løses opp i litt av væsken), tilsett væske og elt sammen til en glatt smidig deig.

Dekk til og sett til heving i ca 30 min.

Form til brød eller rundstykker.

Sett til etterheving i ca 45 min.

Rundstykker stekes ved 225 oC på midterste rille i 12-15 min.

Brød stekes ved 200 oC på nederste rille i 45-50 min (steketiden er avhengig av størrelsen på brødene. )