ahusB680
ahusB680

Her triller flyttelasset

Pasientene ble plutselig en del av flyttelasset da Nye Akershus universitetssykehus åpnet i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nils Dalstrøm er med på flyttelasset når pasientene flyttes fra Akershus universitetssykehus til det nye praktbygget like ved.

Luksus for pasientene

- Nytt er nytt, det er helt sikkert, sier Dalstrøm som får enerom med datamaskin og internett i det nye høyteknologiske sykehuset.

NilsDalstom680 (Foto: TV 2)
NilsDalstom680 (Foto: TV 2)
Dalstrøm har vært godt fornøyd med omsorgen og behandlingen han har fått ved Akershus universitetssykehus. Han er likevel spent på det nye bygget.

- Jeg gleder meg til å se det nye sykehuset, det skal visst være reine luksushotellet, ler Dalstrøm.

Onsdag ble Dalstrøm med på flyttelasset. Pasientene ble trillet over til det nye praktbygget via en underjordisk korridor.

Flytteoperasjonen gikk som planlagt, og Dalstrøm ble sammen med de andre pasientene ønsket varmt velkommen.

Teknologi og pasienter i fokus

Europas mest moderne sjukehus er norsk og er nå i full drift. Nye Akershus universitetssykehus har kostet 8,6 milliarder kroner, to ganger så mye som den nye operaen i Bjørvika.

Nye høyteknologiske løsninger skal effektivisere driften og gi bedre pasientbehandling.

Ifølge administrerende direktør ved Ahus, Erik K. Normann er dette det første sykehuset i verden som har en helelektronisk medisinpakking. En robot, også kalt "Pille-trille", pakker medisinen for hver enkelt pasient i riktig dose slik at medikamentene er urørt av menneskehånd. Dosen sjekkes elektronisk med pasientens armbånd og sykepleier registrerer seg også elektronisk.

I utbyggingen har det også vært sterkt fokus på design og arkitektur. Trematerialer og kunst for 20 millioner kroner er plassert rundt omkring på sykehuset.

Nyttsykehus680 (Foto: TV 2)
Nyttsykehus680 (Foto: TV 2)