Kurt Nilsen fremfører Ole Paus' låt «Mitt lille land» i TV 2 Nyhetenes nye profilfilm.  (Foto: TV 2/)
Kurt Nilsen fremfører Ole Paus' låt «Mitt lille land» i TV 2 Nyhetenes nye profilfilm. (Foto: TV 2/)

Se Kurts TV 2-film

TV 2 Nyhetene sparer ikke på kruttet når de pusser støv av en gammel slager. Se hele profilfilmen her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helt siden begynnelsen av 90-tallet har Ole Paus’ sang «Mitt lille land» vært TV 2s profilsang for kanalens nyhetssendinger. Artister som Kristine Gullbrandsen, Maria Solheim og Thomas Dybdahl har tidligere gjort egne versjoner av sangen.

Nå kommer låta tilbake i TV 2s sendinger i ny drakt - nå med Kurt Nilsen, Anne Grete Preus, Haddy N'jie og Ole Paus selv.

Se Kurt Nilsens profilfilm øverst i saken

De kommende dagene lanseres de andres versjoner eksklusivt her på tv2nyhetene.no.

Først på nett

- Nettet er det første stedet vi velger å vise filmene. Fra tirsdag neste uke vil de gå ut på redaksjonell plass i våre sendinger på TV – både i korte og lengre versjoner, sier TV 2s profilsjef Ole Eliassen.

Han forteller at låta har blitt liggende i skuffen en stund.

- For et drøyt halvår siden tok vi den fram igjen og hadde veldig lyst å se om vi kunne få andre artister til å tolke Paus sin sang, i tillegg til Ole Paus selv som har originalen, forteller TV 2s profilsjef Ole Eliassen.

- Passer perfekt

Ifølge Eliassen passer Paus’ låt perfekt til TV 2 Nyhetenes profil:

- Den handler om å bry seg om de store og små tingene. Og om å være stolt av og glad i vårt lille, landstrakte land. Og om nærheten til mennesker. Dette er verdier TV 2 Nyhetene kan assosiere seg med, sier han til tv2nyhetene.no.

Hvor mye penger TV-kanalen har brukt på prosjektet, ønsker Eliassen ikke å si noe om, men understreker at budsjettet har vært «normalt».

- Vi ba disse artistene om å lage egne tolkninger av låta og sendte dem i studio. Etterpå har vi laget filmer med artistene hvor vi har tatt med bilder fra det som har skjedd i nyhetene den siste tiden, sier profilsjefen.

Mer i vente

Og de små musikalske pusterommene ment for TV 2s sendinger har gitt mersmak.

- Vi er veldig fornøyd og har derfor veldig lyst å fortsette med nye artister til neste år, sier Eliassen.